Cadillac si vyšlápne na silnou německou dvojici

Cadillac CTS

Cadillac CTS Zdroj: GM

Cadillac CTS
Cadillac CTS
Cadillac CTS
Cadillac CTS
Cadillac CTS
6
Fotogalerie
Koncern GM nasazuje do prodejů zcela nový sedan Cadillac CTS. Zaútočit má přímo proti německé konkurenci v podobě vozů BMW 5 a Mercedes-Benz E.

Ještě loni v červnu Cadillac představil poslední facelift řady Cadillac CTS, ovšem již tehdy bylo jasné, že zcela nová, v pořadí třetí generace již klepe na dveře. Svoji premiéru si nový Cadillac CTS odbyl letos v březnu na autosalonu v New Yorku, ovšem až v těchto dnech se pomalu dostává do prodejů. Ba co víc, výrobce k němu nyní uvolnil desítky zajímavých snímků, které najdete ve fotogalerii v následující kapitole.

Oproti svému předchůdci novinka vyniká hlavně delším a prostornějším interiérem, nižší hmotností a progresivním designem povrchu karoserie i jejího interiéru, ovšem také škálou nových pohonných jednotek v čele s dvojnásobně přeplňovaným motorem GM 3,6 Twin-Turbo. Nový CTS narostl do všech směrů, délkou se přiblížil hranici pěti metrů, přičemž rozvor náprav narostl alespoň o 30 mm.

Špičkové materiály a spousta zábavy...

Nejen karoserie, ale také její interiér pokračuje v současném stylistickém jazyce značky Cadillac, takže navazuje zejména na Cadillac ATS. Výrobce slibuje špičkově zpracované a kvalitní materiály i širokou škálu standardní a příplatkové výbavy včetně zábavního systému s osmipalcovým, za příplatek pak 12,3 palcovým dotykovým monitorem. Standardem je sedmireproduktorová audiosoustava Bose.

V nabídce budou zprvu tři zážehové motory. Základem je dvoulitrový čtyřválec s přeplňováním, výkonem 272 koní (200 kW), šestistupňovým automatem a pohonem zadních kol. Atmosféricky plněný šestiválec 3,6 l nabídne výkon 321 koní (236 kW) a k mání bude s osmistupňovou převodovkou a pohonem zadních kol, nebo šestistupňovou skříní a pohonem všech kol.

Špičkou nabídky pro řadu Cadillac CTS je dvojicí turbodmychadel přeplňovaná verze šestiválce 3,6 l s výkonem 420 koní (313 kW) a točivým momentem 583 Nm. Ta bude k mání jen s osmistupňovou převodovkou a vozu zajistí zrychlení z 0 na 96 km/h za 4,6 s. Jak bylo řečeno výše, Cadillac CTS se teprve začíná prodávat ve své domovině, kdy se dostane i k nám, to je zatím otázkou. Ale německé konkurenci by tedy zatopit mohl…

AutoRevue.cz