Ceny Trebbia se letos budou předávat na Pražském hradě

Nadační fond TREBBIA

Nadační fond TREBBIA Zdroj: Nadační fond TREBBIA

Nadační fond TREBBIA
Nadační fond TREBBIA
3
Fotogalerie

V neděli 16. června 2019 proběhne slavnostní předání  Mezinárodních cen Trebbia ve Španělském sále Pražského hradu. Mezi oceněnými bude celá řada známých a významných osobností. Trebbia je mezinárodní ocenění, které vzniklo v roce 2000 jako výraz uznání a poděkování podnikatelům, mecenášům a umělcům.

V průběhu slavnostního galavečera, v přímém přenosu České a Slovenské televize, budou předány ceny laureátům ze Švýcarska, Japonska, Ukrajiny, Slovenska, České republiky a Austrálie, odkud přiletí světoznámý autor románu Schindlerova archa (film Schindlerův seznam) pan Thomas Keneally.

Součástí galavečera bude již tradiční benefiční dražba obrazů známých osobností, které nejsou profesionálními výtvarníky. Výtěžek z dražby bude předán rovným dílem Nadaci Krása pomoci, kterou založila Taťána Gregor Brzobohatá a Nadačnímu fondu Trebbia.

Ve světové premiéře zazní symfonický obraz – Hold svatému Rochovi – od hudebního skladatele Jiřího Gemrota v provedení Symfonického orchestru FOK pod vedením italského dirigenta Alda Sissila, šéfdirigenta a uměleckého ředitele divadla Luciana Pavarottiho v Modeně. Dále v programu vystoupí česká sopranistka Alena Miro a portugalský tenorista Paulo Ferreira.

Více o cenách Trebbia naleznete zde.