Černá labuť po rekonstrukci nabídne kancelářské prostory

Devítipatrová administrativní budova Černá labuť v ulici Na Poříčí 25 po patnácti letech provozu prochází komplexní rekonstrukcí. Při realizaci je cílem citlivě architektonicky propojit kancelářské plochy s prostory multikulturní umělecké platformy – Cafe galerie, Cafe teatr, která sídlí v 8. patře a umocňuje inspirativní atmosféru celého místa. V proskleném 8. patře je k dispozici také střešní kavárna s jedinečným výhledem na centrum Prahy, ideální prostředí pro pracovní jednání či prezentace.

Černá labuť s podzemním parkováním, optimální dostupností MHD, ideální polohou v centru metropole a kompletním zázemím splňuje veškeré požadavky na moderní a kvalitní kanceláře. Samozřejmostí je klimatizace, centrální vytápění a veškeré telekomunikační rozvody. Typické podlaží disponuje 380 čtverečních metrů kancelářských ploch, nejmenší možná jednotka má 136 čtverečních metrů. Od 1. září 2012 je možné pronajmout celkem 2000 čtverečních metrů na šesti podlažích, prostory budou flexibilně upraveny podle konkrétních požadavků nových nájemců.

Na místě dnešní moderní stavby stával původně menší domek, ve kterém sídlilo řeznictví a v prvním patře restaurace. Ve 30. letech 20. století si jej pronajala Židovská obec a zřídila zde košer jídelnu a divadelní sál, kde účinkoval židovský kabaret. Po převratu v roce 1948 v 1. patře ještě krátce fungovala restaurace, pak však byla znárodněna a majitel budovy Karel Jeřábek byl zatčen a na osmnáct měsíců poslán do tábora nucených prací. Dům od té doby chátral. Po uzavření restaurace kvůli nerentabilitě získalo místnosti v přízemí a později i prvním patře Divadlo E. F. Buriana pro své kanceláře a výrobní dílny. Střídavě se uvažovalo o důkladné rekonstrukci, na kterou však divadlo nemělo peníze, nebo o demolici domu. Prakticky užíván byl pouze uliční trakt, do zadní části budovy byl z havarijních důvodů vstup zakázán. Po revoluci se zchátralý dům v restituci vrátil rodině Jeřábkových a ti jej prodali současným vlastníkům. Název Černá labuť odkazuje k sousední budově – obchodnímu domu Bílá labuť.