Češi na US Open dohráli

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych Zdroj: ctk

Poslední grandslam sezony US Open bude pokračovat druhým týdnem bez české účasti. Poslední zástupce ve dvouhře Tomáš Berdych (na snímku) kvůli zranění nedokončil zápas třetího kola. Napodobil tak Radka Štěpánka, jenž skrečoval utkání v kole druhém.

Zranění Berdycha a Štěpánka neovlivní jen výsledek českého tenisu na newyorském turnaji. Příští víkend je na programu barážové utkání Davis Cupu a oba hráči, současní nejlepší čeští tenisté, jsou v nominaci nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila pro zápas v Rumunsku.

Berdych zatím nedokázal říci, zda mu zraněné rameno znemožní účast v Davis Cupu. „Musíme si s kluky sednout. Nechci přes noviny oznamovat, zda budu hrát, či ne. Bude záležet na výsledcích vyšetření. Tenis je individuální sport a nepůjdu na kurt, pokud nebudu stoprocentně připravený,“ citovala Berdycha ČTK. Mezi ženami došla nejdále Lucie Šafářová. Také ona skončila ve třetím kole. Petra Kvitová, vítězka letošního Wimbledonu, překvapivě dohrála už v prvním kole. Šafářová byla přesto relativně spokojená, i když prohrála s hráčkou, která je ve světovém žebříčku o 40 míst pod českou tenistkou. „Z toho nejsem moc nadšená, ale jinak jsem s americkou túrou spokojená,“ uvedla.