Češi prorazili do internetového obchodu Applu s pouzdry pro iPhone

Pouzdro na iPhone Danny P.

Pouzdro na iPhone Danny P. Zdroj: Danny P.

Tuzemskému výrobci kožených tašek, peněženek a obalů na počítače a tablety Danny P. se podařil husarský kousek v podobě dohody s americkým gigantem Apple. Po půlročním vyjednávání zařadili Američané peněženku s pouzdrem na iPhone 6 Plus/6S Plus do svého internetového obchodu v USA. Po Americe se počítá se zalistováním českých produktů z výrobny u Jihlavy také v evropském e-shopu Applu.

„Stáváme se tak prvním českým výrobcem, který prodává na e-shopu Applu. Naše výrobky vymýšlí a vyrábí Češi, ze zahraničí pochází některé materiály, jako je kůže či nitě,“ uvedl Daniel Piterák, zakladatel a šéf značky Danny P.

Průnik na náročný trh usnadnil investor Danny P. české vývojářské studio STRV. To je v USA jako doma. Přesto jednání s Applem nebylo jednoduché. „Pro zalistování do e-shopu jsme museli splnit přísné podmínky na kvalitu produktu, skladové zásoby, ale třeba i řadu měření, která zkoumala například propustnost našich peněženek signálem,“ dodal Piterák.

V další fázi se v obchodu Applu mají objevit také peněženky na iPhone 6/6S. Výhledově se počítá rovněž s koženými taškami či obaly na počítače MacBook Air.

Již nyní Danny P. vyváží do Spojených států polovinu své produkce. Exportuje také do Jižní Ameriky, do Jihoafrické republiky nebo do Asie.