Česká republika patří k zemím s nejrychlejším internetem

internet

internet Zdroj: xerafy.com

Česká republika patří stále k zemím s nejrychlejším průměrným připojením na internet. Ukázala to analýza Akamai. Ve střední a východní Evropě nás v rychlosti internetu překonává pouze Lotyšsko.

Průměrná rychlost internetu v Česku dosahuje hodnoty 9,6 Mb/s, cituje server Živě.cz výsledky průzkumu agentury Akamai. Česko je tak na sedmém místě a v průměrné rychlosti internetu překonává i Dánsko, USA nebo Švédsko. Na první příčce se umístila Jižní Korea s rychlostí 14,2 Mb/s.

Průzkum byl proveden za první čtvrtletí roku 2013. Nerozlišovaly se jednotlivé druhy připojení, sledovala se průměrná rychlost připojení v daných zemích.

Země s nejrychlejším průměrným připojením na internetKteré země mají nejrychlejší internet na světěKteré země mají nejrychlejší internet na světěZdroj: Mashable.com

Globální průměrná rychlost poprvé překonala 3 Mb/s

Globálně průměrná rychlost poprvé překročila hranici 3 Mb/s a dosáhla 3,1 Mb/s. Výsledky Akamai je ale nutné brát s rezervou, zejména pro našince nejsou zcela jednoznačně odpovídající, protože zohledňují jen část zahraniční konektivity.