České hodinky, které zná celý svět. Manufaktura ELTON hodinářská vyrábí už 70 let hodinky PRIM

Video placeholde

Jsou tradiční, kvalitní, ručně vyráběné a neznají hranice. Mají bohatou historii, ale nikdy nejsou pozadu. Už 70 let vyrábí manufaktura ELTON hodinářská prvotřídní mechanické hodiny PRIM, se kterými nebudete nikdy pozadu ani vy. 

Léty prověřená legenda

Věděli jste, že se v Československu až do roku 1949 nevyráběly náramkové hodinky? Průkopníkem na tuzemském trhu se stala značka PRIM, která zahájila v roce 1957 sériovou výrobu se svým ikonickým modelem Spartak.

Továrna na hodinky v Novém Městě nad Metují byla původně založena jako pobočka národního podniku Chronotechna. V roce 1969 se závod zcela osamostatnil a získal jméno ELTON. Až do devadesátých let vyráběl statisíce hodinek ročně. Po sametové revoluci vlivem přílivu levných hodinek ze Západu zájem o PRIM klesl. 

Výroba ale pokračovala. V roce 2008 byla obnovena produkce mechanických strojků. Obchodní strategie společnosti ELTON hodinářská, a.s., se však zcela změnila. Z velké továrny se stala manufaktura vyrábějící mechanické hodinky světové kvality

Jedinečnost a preciznost

Zkušení hodináři z ELTON hodinářská mechanické strojky nejen skládají, ale kompletně vyrábějí. Od nejmenších součástek po dokonalé hodinky, se kterými vyniknete. 

Vyberte si z široké palety exkluzivních modelů mechanických hodinek PRIM. „Doporučuji se zaměřit na naše ikonické modely, jako je například Spartak, Diplomat, Pavouk, případně sportovní model Orlík. Jedná se modely, které v sobě mají DNA značky PRIM a nadčasový design,“ říká Aleš Vernar, obchodní ředitel ELTON hodinářská, a.s. 

Nové Město nad Metují, kolébka české hodinářské tradice

Hodiny PRIM jsou českou stálicí, kterou zná celý svět. V Novém Městě nad Metují na vás kromě showroomu přímo v sídle společnosti čeká také muzeum, ve kterém najdete expozici mapující celou historii hodinek včetně historických modelů.

„PRIM z Nového Města nad Metují jsou ty pravé, protože firma zde existuje od roku 1949. Tady byla založena a tady vznikaly první strojky a hodinky. Chceme tradici výroby hodinek v České republice udržet dál. Lidé naše hodinky vnímají jako tradici, dědictví. Zkrátka jako něco, co tady bylo, stále je a doufáme i bude,” říká generální ředitelka ELTON hodinářská, a.s., Renata Červenák Nývltová.

Buďte nadčasoví, hrajte PRIM.