Čeští krasobruslaři medaili nezískali, Březina byl čtvrtý

Michal Březina

Michal Březina Zdroj: ctk

Mistrovství Evropy v krasobruslení, které se minulý týden konalo v Sheffieldu, českým závodníkům medaili nepřineslo. Nejlepšího umístění dosáhli Češi v kategorii mužů, kde zásluhou Michala Březiny a Tomáše Vernera obsadili čtvrté a páté místo.

Březina skončil na „bramborové“ pozici na čtvrté velké akci za sebou. Přestože byl zklamaný z umístění, jeho výkon ho potěšil. Loni by jeho bodový zisk stačil na zlato. „Jsem s tím závodem spokojený, pořád je na čem pracovat, ale do té první šestky na Evropě taková jízda patří,“ citovala ČTK Březinu, který sice pokazil krátký program, ale ve volné jízdě předvedl svůj nejlepší výkon sezony, přestože upadl při čtverném skoku.

Nyní se už Březina soustředí na mistrovství světa, které se koná v březnu v Nice. „Musím to zaklepat, já jsem na mistrovství světa měl vždycky lepší formu než na Evropě,“ prohlásil.

Také Tomáš Verner předvedl na šampionátu svůj nejlepší výkon v letošní sezoně. Přesto nebyl s pátým místem příliš spokojen. Po krátkém programu byl totiž třetí, volnou jízdu ale pokazil.

Mistrem Evropy se stal Rus Jevgenij Pljuščenko, druhý skončil jeho krajan Artur Gačinský, třetí byl obhájce titulu Florent Amodio z Francie. V ostatních kategoriích se čeští závodníci neprobojovali do první desítky.

Titul mezi ženami získala Italka Karolina Costnerová, v tanečních párech triumfoval francouzský pár Pechalatová – Bourzat, kategorii sportovních párů vyhráli Rusové Volosožarová – Traňkov.