Čeští mladíci olympijský Londýn neuvidí

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: reuters

Česká fotbalová reprezentace do 21 let na mistrovství Evropy sice získala bronzové medaile, ale nesplnila cíl, jímž byl postup na olympiádu v Londýně. Češi podlehli v posledním zápase Bělorusku 0:1 a přišli o účast na hrách. Vedle Běloruska si účast v Londýně vybojovali Švýcaři a Španělé, kteří si vezou domů i titul.

„Turnaj nás nezastihl v potřebné formě. A mrzí to tím víc, že vím, že hráči fotbal hrát umí. Bronzové medaile mají prostě hořkou příchuť,“ řekl ČTK trenér Jakub Dovalil. Jeho tým na turnaji v Dánsku zklamal i herně. Nepředvedl nic z toho, co z něj dělalo jednoho z favoritů mistrovství.

Češi sice po devíti letech postoupili ze základní skupiny, přesto byli hráči z výsledku zklamáni. „S odstupem si třeba bronzu budeme považovat víc, ale teď ve mně převládá pocit, že jsme tu naši předchozí formu nezhodnotili tak, jak jsme chtěli a měli,“ uvedl brankář Tomáš Vaclík.

Český tým v zápase s Běloruskem srazilo vyloučení Lukáše Váchy v 75. minutě. „Vím, že jsem udělal obrovskou chybu a klukovinu. Dva roky se tady na něco dřelo a já tuhle éru ukončil. Beru to na sebe,“ komentoval Vácha své vyloučení za úmyslné hraní rukou na útočné půli. „Fotbal miluju. Ale teď je to asi ten nejhorší pocit, co jsem kdy zažil,“ doplnil Vácha.