Chceme, aby se naše děti hýbaly, říká starostka Otovic

Lidé z Otovic si splnili svůj osm let starý sen. Na lukách těsně za obcí vyrostlo nové víceúčelové hřiště, které od soboty vítá své první návštěvníky.

Projekt celého areálu sice spatřil světlo světa už v roce 2003, prvnímu rýpnutí do země ale bránila stavební uzávěra kvůli uhlí. Když padla, velkolepým plánům už nezabránilo nic.
„Budeme rádi, pokud o hřiště projeví zájem místní kluby, sportovní skupiny i zájemci z Karlových Varů. Hřiště má vlastní osvětlení, sportovci si tady zahrají klidně i večer. O areál se bude starat obecní správce a za pronájem si budeme účtovat obvyklé ceny,“ představuje novinku Stefana Švecová, otovická starostka. Na zájemce v malé obci u Karlových Varů v současné době čekají tři hrací plochy pro míčové hry, umělý trávník nebo třeba dva tenisové kurty. Na své si přijdou i příznivci pétanque a bikeři, kterým Otovice nabízejí přírodní val, jenž mohou ostatní využívat jako tribunu. Do budoucna plánuje vedení obce hřiště doplnit o zázemí pro sportovce, kterému nebudou chybět sprchy, šatny a bufet. Základy stavby jsou hotové už nyní.
„Pokud si budou chtít návštěvníci hřiště vyzkoušet, musí se objednat na obecním úřadu. Nejlépe tak jeden den dopředu. Přesnou otevírací dobu zatím hledáme, předpokládáme ale, že největší zájem o hřiště bude odpoledne,“ usmívá se starostka, která by byla ráda, aby děti hřiště navštěvovaly v doprovodu rodičů. Jednak proto, aby si při svém řádění neublížily, a pak také kvůli tomu, aby areál neponičily. „V současné době jsme se domluvili s tenisovou trenérkou, která u nás bude učit hrát jak děti, tak dospělé. Počítáme také s tím, že k nám budou chodit trénovat fotbalové kluby, hlavně SK Sausfork Otovice,“ říká zastupitel obce Jaroslav Růžička. Otovické víceúčelové hřiště tak splní zájem starostky i dalších rodičů, kteří chtěli udělat správnou věc pro své potomky. Dopřát jim pořádnou dávku pohybu.
„Chtěli jsme podpořit sport v naší obci a zabránit tomu, aby naše děti jen seděly u počítačů a před televizní obrazovkou. Přáli jsme si, aby se hýbaly,“ dodává Švecová.