Chcete být milionářem?

Piková sedma Pavla Tomeše.

S velkým zájmem čtu příběhy milionářů. Snažím se totiž přijít na to, kde jsem udělal chybu. Přitom se zdá, že stát se milionářem, není zas tak obtížné.
Vůbec nejelegantnější způsob, jak to udělat, je se milionářem narodit. Jde o takzvané rozené milionáře a je to velice levná varianta, s nulovými vstupními náklady a dobrou marží, takže ji logicky zvolilo mnoho slavných milionářů. Na tuto variantu je bohužel většina z nás už moc stará.
Jinou možností, na kterou ale zase musíte mít figuru, je se s milionářem rozvést. Dále je tu samozřejmě závratná výhra v loterii, tu však nedoporučují psychologové: málokdo to ustojí, většina lidí peníze rozhází a skončí jako bezdomovci.
Jedinou všem dostupnou a bezpečnou variantou tak zůstává na milionáře se vypracovat. Z příběhů milionářů vyplývá, že musíte začít od nuly, jinak nemáte šanci. Nejlepší je přijet někam, kde to neznáte,
a nemít žádnou naději. Je také dobré, když zrovna prší a fouká studený vítr. V kapse musíte mít maximálně pět dolarů. Pak už stačí jen počkat, až vám začne kručet v břiše, a místo do párku v rohlíku investovat těch posledních pět dolarů do něčeho, o čem budou všichni říkat, že je to úplná kravina. Nebojte, čím vícekrát vás s tím odevšad vykopnou, tím bohatší jednou budete. Nejlépe když se vám ještě vysmějí nebo vás opakovaně poníží. Nepodceňujte to, je důležité, aby těch, kterým to později, až se stanete milionářem, necháte sežrat, bylo co nejvíce. Pak už stačí mít jen nezdolnou víru v sebe sama a za pár let je z toho akciovka se slušným obratem a pobočkami po celém světě.