Chevrolet Volt druhé generace ujede více a spotřebuje méně

Chevrolet Volt

Chevrolet Volt

Chevrolet Volt
Chevrolet Volt
2
Fotogalerie
Autosalon v Detroitu se stal dějištěm premiéry druhé generace Chevroletu Volt. Opět jde o hybrid, který ovšem na rozdíl od svého předchůdce bude rychlejší, nabídne nižší spotřebu, lepší akumulátory a díky tomu přirozeně také větší dojezd. Do prodeje zamíří ve druhé polovině letošního roku.

Druhá generace Chevroletu Volt používá nový hybridní pohonný systém. Ten zahrnuje elektrickou jednotku, spalovací motor a akumulátory. Elektrická jednotka se skládá ze dvou elektromotorů, které dají dohromady výkon 111 kW (149 k) a točivý moment 398 Nm. Co se baterií týká, ty jsou menší, lehčí a níže umístěné. Chevrolet zredukoval počet článků z původních 288 na současných 192. Celková hmotnost akumulátorů klesla o necelých deset kilogramů.

Nový Volt pak dostal zcela jiný design, nabídne pět míst (končící generace je čtyřmístná) a možnost koupit třeba asistent pro jízdu v pruzích, sledování mrtvého úhlu, přednárazový systém nebo parkovací asistent. Standardem jsou sedmnáctipalcové disky s pneumatikami Michelin Energy Saver.

Délka druhé generace Voltu narostla na 4582 mm (dříve 4489 mm) a zvětšil se také rozvor náprav z původních 2685 mm na 2694 mm. Hmotnost nového hybridu Chevrolet pak klesla ze 1732 kg na 1607 kg. I díky tomu se zlepšila dynamika při sprintu z nuly na 30 mph o devatenáct procent a z nuly na 60 mph o sedm procent.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz