Chinaski vystoupili v Jablonci. S osvětou

Druhý Klubový speciál skupiny Chinaski zamířil do Jablonce nad Nisou. Skupina na turné oslaví jubilejní tisící klubový koncert.

Michal Malátný se svou kapelou Chinaski v pátek rozpálil publikum jabloneckého klubu Woko.

„V Jablonci jde o náš druhý koncert a konkrétně v klubu Woko se objevíme poprvé,“ uvedla před koncertem manažerka skupiny Hana Petřinová. Jablonecký koncert byl 995. v pořadí. Jubilejní vystoupení s pořadovým číslem tisíc skupina odehraje 7. prosince v pražské Lucerně. „Playlist Klubového speciálu 2 je složen převážně ze starších písniček, z našich prvních tří desek z minulého století. Vyslyšeli jsme tak četná a už neustále se opakující přání našich posluchačů, kteří touží slyšet naši ranou tvorbu. Z novějších věcí zahrajeme hlavně písně z naší poslední desky Není na co čekat. Délka koncertu je zhruba dvě a půl hodiny,“ vysvětluje Petřinová.

Dvě hodiny písní

A co fanouškům vzkazuje kapela? Že se mají na co těšit. „Budeme hrát víc než dvě hodiny průřez všemi alby, která dosud vyšla od roku 1995. Připravili jsme si méně známé skladby, které se budou střídat s našimi největšími hity. Řekl bych, že máme opravdu jedinečně sestavený seznam písní, který chceme prezentovat právě a jenom na tomto Klubovém speciálu 2,“ dodává František Táborský, kapelník skupiny Chinaski. Probíhající turné má opět i preventivní účel.

Kampaň s názvem Chceš vidět i další náš koncert naživo? Je to na tobě! má za účel varovat před pitím alkoholu a užíváním dalších omamných látek před tím, než člověk usedne za volant.

Apel na řidiče

„Návštěvníci všech koncertů tak u stánku BESIP mohou dostat alkohol testery, reflexní prvky a letáky, a hlavně si pomocí speciálních brýlí a hry vyzkoušet, jaké to je řídit pod vlivem alkoholu s jedním a půl promile alkoholu v krvi, což je hladina, při níž se mnozí považují téměř za střízlivé,“ uvedla Petřinová. Kampaň fandové hudby znají z festivalů. „Prázdniny jsou sice již dávno za námi, ale kampaň Je to na tobě nekončí, jen se z festivalů přesouvá do klubů. Jsme rádi, že Chinaski jsou u toho stále s námi a že nám pomáhají apelovat na mladé lidi, aby nejezdili z koncertů a tanečních zábav pod vlivem alkoholu nebo drog,“ říká zmocněnec ministra dopravy pro bezpečnost silničního provozu a legendární automobilový závodník Karel Loprais.

Po lístcích na jablonecký koncert se v předprodeji zaprášilo. Pro návštěvníky koncertu pořadatelé přichystali afterparty. Informace o dalších koncertech jsou na webu www.chinaski.czwww.jetonatobe.cz.