Chlapec z Brna ukradl virtuálního bojovníka a hrozí mu trest

Bojovník v on-line hře se svými nadlidskými schopnostmi se ubrání téměř všemu. Jen krádeži ne; policie v Brně v minulých dnech zadržela teprve čtrnáctiletého chlapce, za to že podvodem získal postavu bojovníka v jedné fantazy on-line hře. Pak se ji pokusil prodat za 15 tisíc korun. Kdyby byl plnoletý, hrozily by mu až dva roky vězení.

Případ bude předán soudu pro mládež, který hochovi uloží mnohem mírnější výchovný trest. Kauza je naprosto ojedinělá.

Herní postava bojovníka patřila třiačtyřicetiletému muži. Neznámý hacker se mu naboural do e-mailové schránky, kam se pak její majitel nemohl přihlásit. Pachatel získal také přístup do on-line hry.

Zadání e-mailu s heslem je nutné pro vstup do ní. Muž opakovaně neuspěl. Když se do fantazy on-line hry dostal, zjistil, že jeho bojovník je sice v akci, ale ovládá jej někdo jiný.

Bojovník patří ve hře k nejsilnějším. Jeho skutečný majitel toho dosáhl nejen herními schopnostmi, ale také tím, že do jeho vybavenosti investoval značnou sumu peněz, zdůraznila mluvčí.

Vyšetřování ukázalo, že chlapec od počátku jednal s cílem získat nejsilnějšího bojovníka hry, aby si ji užil. Dopustil se trestného činu neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Byl zadržen, když se s ním syn skutečného majitele virtuální postavy domlouval na tom, že bojovníka koupí.