Čipová firma AdvanIDe obslouží skandinávské trhy z Prahy

čipy

čipy Zdroj: IBM

Výrobce polovodičů pro moderní čipové technologie, společnost AdvanIDe, oznámil, že v Praze otevřel novou obchodní pobočku. Ta poskytne služby pro klienty ve střední a východní Evropě i ve Skandinávii. AdvanIDe patří do skupiny největšího světového výrobce zámků Assa Abloy, který tak dál posiluje své pozice v tuzemsku.

Pražskou kancelář vede manažer pro střední a východní Evropu a Skandinávii Roman Kmoníček, jenž před tím téměř šest let působil jako obchodní šéf výrobce optických prvků a hologramů Optaglio.

Podle generálního ředitele AdvanIDe Holgera Roessnera firma nyní zažívá silný růst v celé střední a východní Evropě, stejně jako na skandinávských trzích. „Roman (Kmoníček) přináší důležité zkušenosti, díky nimž můžeme tuto expanzi úspěšně zvládnout,“ vysvětlil Roessner.

Česká republika se stala již jedenáctou zemí, v níž AdvanIDe otevřela své zastoupení. Firma provozuje dvě kanceláře v Číně a dále má pobočky v Brazílii, Německu, Indii, Japonsku, Korey, Singapuru, Tchajwanu a v USA. „Pražská filiálka má ideální polohu pro poskytování specializovaných služeb našim zákazníkům v regionu,“ uvedla firma ve zprávě.

Radiofrekvenční čtečky a čipy RFID

AdvanIDe vyrábí polovodičové komponenty pro čipové karty a radiofrekvenční čtečky a čipy RFID. Technologie RFID (identifikace na rádiové frekvenci) je bezdotyková automatická identifikace sloužící k přenosu a ukládání dat pomocí elektromagnetických vln. Používá se v průmyslu a obchodu pro bezkontaktní identifikaci, lokalizaci a sledování zboží, majetku i osob v reálném čase.

Assa Abloy si Česko oblíbil

Švédský koncern Assa Abloy, který firmu AdvanIDe vlastní, tak dál posiluje své postavení v České republice. Vlastní tu rychnovského výrobce zámků FAB a letos také ovládl producenta protipožárních dveří Hasil.

Když koncern v listopadu oznámil, že po celém světě propustí 2400 lidí, tak jeho zástupci zároveň uvedli, že tuzemska se redukce zaměstnanců netýkají. Naopak Assa Abloy hodlá výrobu v rychnovském závodě rozšiřovat.

Tištěné RFID čipy