Citroën C-Elysée za 220 tisíc korun. Přijíždí horký konkurent Rapidu

Citroën C-Elysée

Citroën C-Elysée Zdroj: Repro Autorevue

Citroën C-Elysée (Reprofoto: Autorevue)
Citroën C-Elysée  (Reprofoto: Autorevue)
Citroën C-Elysée  (Reprofoto: Autorevue)
Citroën C-Elysée  (Reprofoto: Autorevue)
4
Fotogalerie
Tak nad touto zprávou se asi v mladoboleslavské automobilce nezaradují. Dnes byl v Česku představen novinářům nový sedan Citroënu. Jeho akční cena začne na 220 tisících korunách.

Tolik bude stát auto s první výbavou Attraction, jedná se o model s motorem 1,2 VTi 72 (53 kW / 72 k). Nejdražší model s výbavou Exclusive a motorem 1,6 HDi 92 (68 kW / 92 k) bude stát 326 tisíc Kč.

„Ten vůz byl připravený hlavně pro trhy v severní Africe, pro země Středního a Dálného východu a pro Čínu. Je robustní, solidně stavěný, aby odolal nepříznivým klimatickým podmínkám a neztratil se na špatných silnicích. Proč ho přivážíme do Česka? A proč se zde bude prodávat jako v jedné z prvních zemí? Protože si myslíme, že na podobný vůz zdejší zákazníci čekají,“ řekl Sebastien Vandelle, ředitel Citroën ČR.

A pak řekl slova, která tomu, kdo si myslí, že je ČR vyspělá západní země, nezněla dvakrát libozvučně, ale měla logiku.

„Za prvé: v Česku takové auto chybělo v naší nabídce. Za druhé má velké užitné hodnoty, které čeští zákazníci jistě ocení. Za třetí se vyrábí ve Španělsku, tedy v Evropě. Bude mít kvalitu. Za čtvrté je trvanlivé a robustní, bylo navrženo hlavně pro země jako třeba Turecko, Rusko, pro země severní Afriky. Ale vzhledem ke kvalitě některých českých silnic se sem bude hodit. Mám teď na mysli třeba dálnici D1. A za páté má velmi příznivou cenu.“

Ano, ta slova měla logiku, byznysovou logiku. Stačí mrknout třeba do ceníku jednoho z největších konkurentů, Škody Rapid. Cena vozu s motorem 1,2 MPI (55 kW) a výbavou Active začíná na 289 900 Kč, nejdražší model s motorizací 1,6 TDI (77 kW) a vrcholnou výbavou Elegance stojí 444 900 Kč.

Zdroj:Autorevue.cz