Citroën DS3 Cabrio si brousí zuby na Paříž

Citroën DS3 jako cabrio

Citroën DS3 jako cabrio Zdroj: Autorevue.cz

Město nad Seinou se s podzimem podle všeho stane také místem premiéry otevřené verze stylového kompaktu Citroën DS3.

Automobilka Citroën představila přesně před třemi lety sériové provedení modelu Citroën DS3. Následovalo o několik měsíců před tím prezentovanou studii Citroën DS Inside Concept a stalo se prvním typem nové řady Citroën DS, jež se od té doby rozrostla a pokouší se zapůsobit na zákazníky, kteří hledají více stylu a kvality.

Citroën DS3 jako cabrioCitroën DS3 jako cabrio | Autorevue.czI takto by mohlo otevřené provedení Citroënu DS3 vypadat

Na přiložených snímcích vidíte kresby, jež by mohly naznačovat podobu připravované a ostře střežené novinky a objevily se na spekulativním serveru Theophiluschin. Oproti nim ale jako pravděpodobnější očekáváme použití karoserie na způsob Fiatu 500C. Namísto kompletně otevírané střechy tedy zřejmě půjde o jednodušší, tužší a komfortnější řešení s pevnými postranními částmi a svinovacím plátěným středem.

Díky tomu bude otevřené provedení typu DS3, jež by se mohlo objevit pod jménem Airflow, zřejmě z profilu dosti podobné tomu stávajícímu, a navíc nebude třeba obávat se výraznějšího nárůstu hmotnosti. Ani nabídka pohonných jednotek se od standardního Citroënu DS3 příliš lišit nebude a jejím základem se stanou zážehové i vznětové přeplňované čtyřválce s objemem 1,6 l.