Citroën DS4 Racing: francouzský Golf R odhalen

Citroën DS4 Racing

Citroën DS4 Racing Zdroj: Autorevue.cz

Na autosalonu v Paříži 2010 slibovali představitelé automobilky Citroën další přírůstky do rodiny DS, přičemž už tehdy bylo více než jasné, že půjde o ostrou, nebo raději říkejme rychlou, verzi modelu DS4.

Zatím jsme měli k dispozici pouze neoficiální informace týkající se pohonné jednotky a termínu představení, teď se ovšem objevily první špionážní snímky, které přinesl francouzský server AutoPlus.fr.

Podle fotek to vypadá, že vůz dostal nižší světlou výšku, sadu doplňků zlepšujících aerodynamiku, respektive vzhled a vzadu dvě koncovky výfuku. Citroën DS4 Racing by se měl postavit proti takovým jménům, jakými je Golf R nebo Focus ST. Co přesně bude mít pod kapotou, to v tuto chvíli jasné není. V minulosti proběhly médii zprávy o tom, že půjde o hybrid kombinující benzinovou 1.6 THP o výkonu 200 koní s elektromotorem umístěným na zadní nápravě. Celý systém by měl dávat 295 k.

Aktuálně se ovšem spekuluje o novém čtyřválcovém dvoulitru, na kterém PSA spolupracovalo s BMW. Ten by měl mít parametry 245 k a 350 Nm. Premiéra se všeobecně očekává na březnový autosalon v Ženevě.

Citroën DS4 RacingCitroën DS4 Racing | Autorevue.cz

Zdroj: