Co čeká Boleslav? Bazén či parkoviště

Město má novou vládu. Radní se již dohodli na koalici.

Obnovené parky, opravené chodníky a několik nových staveb. Týdeník Sedmička přináší nejdůležitější změny, které čekají povolební Boleslav.
V následujících letech ve městě přibude také moderní třídírna odpadu. Má vzniknout do roku 2012. Zbytky z domácností se tam přemění třeba na peletky nebo plyn. Projekt vyjde zhruba na pět set milionů korun. Čtyřicet procent chce město získat z evropských fondů. Dalších šedesát procent přidá společnost Compag, která odpad zpracovává. „Projekt se nám moc líbí, ale potřebujeme peníze z více zdrojů. Zatím není jasné, zda Boleslav dostane dotaci od Evropské unie. Až uvidíme konkrétní čísla, můžeme v jednání pokračovat,“ řekl náměstek za TOP 09 Daniel Marek.

Prvenství mají chodníky

První pracovní den po víkendových volbách vznikla v Mladé Boleslavi nová koalice. Tvoří ji vítězná Občanská demokratická strana, Volba pro Mladou Boleslav a TOP 09. V opozici zůstali sociální demokraté a komunisté. O programech se noví radní podrobněji nebavili.
„Máme plány na plnění programu až do roku 2014. Rádi bychom to ale nejprve probrali s koaličními partnery. Teprve pak oznámíme, jak to bude vypadat v praxi,“ řekl první náměstek za ODS Adolf Beznoska. Velmi důležitá je podle Beznosky celková oprava silnic a chodníků. Pro Volbu pro Mladou Boleslav je podstatná také spolupráce se Škodou Auto. „Zatím se nám podařilo prosadit mé členství ve vyjednávacím týmu s automobilkou,“ řekl náměstek za Volbu pro Mladou Boleslav Jiří Bouška.

Co plánuje nové vedení Boleslavi?

- stavbu krytého bazénu, opravu toho současného
- zvýšení počtu míst ve školkách
- revitalizaci Nového parku a parku Štěpánka
- stavbu podzemního parkoviště