Co přejí obyvatelům do nového roku osobnosti města

Deset tváří Mladé Boleslavi popřálo městu do roku 2010.

Raduan Nwelati, primátor města

Opět máme před sebou nový rok. Doufám, že pro vás bude úspěšný, pohodový a že splní na sto procent všechna vaše očekávaní. Přeji vám hodně zdraví, lásky a ve vašem okolí vám přeji hodně lidí, kteří vás milují takové, jací jste. Pro nás na městě bude rok 2010 dalším rokem plným práce. Očekáváme pokračující finanční problémy v souvislosti s krizí, přesto budeme investovat, abychom vám zpříjemnili život. Věřím, že město má co nabídnout svým obyvatelům, ale i turistům,podnikatelům nebo investorům. Vaše spokojenost pro nás bude na prvním místě i v novém roce. Doufám tedy, že se nám podaří v roce 2010 naplnit vaše očekávání, že vás nezklameme a že budeme i nadále cítit vaši podporu v tom, co děláme. Proto vám přeji úspěšný rok plný radosti, pohody a štěstí.

Pavel Filip, ředitel Kultura města a.s.

Někdy si říkám, jaký obraz dává Země případným mimozemským civilizacím. Jak je možné, že ve stejném čase, jenom jinde, se lidé radují a jiní válčí, někteří trpí podvýživou a jiní řeší, jestli jejich hodinky jsou dost luxusní. Přál bych všem, aby viděli dál než jen za horizont svého já, za horizont svého času. Přeji všem, aby si uvědomili, že to nejpodstatnější je rodina a zdraví. Přeji všem tady u nás, v České republice, aby se v roce 2010 zlepšilo klima v politice, aby šanci realizovat změny dostali slušní lidé. Přeji všem, když budou ráno odcházet z domova, aby se těšili, že jdou někam, kde je to baví. Já to štěstí mám. Loni jsem v jedné anketě řekl na dotaz, z čeho mám největší radost, že z toho, jak je všude tolik malinkých dětí. Platí to i letos a platí to i pro příští rok. Mějte se všichni pěkně.

Adolf Beznoska, náměstek primátora

Do příštího roku 2010 vám všem přeji především pevné zdraví, rodinou pohodu a klid. Přeji vám, abyste i v novém roce měli koho milovat a současně, aby každého z vás někdo miloval. Přeji vám, aby každé vaše rozhodnutí bylo moudré a také uvážené.
Přeji si také, aby se u vás v příštím roce projevilo to, o čem jsem bytostně přesvědčen. A to sice že: Češi jsou chytří, mají paměť a nejsou stádo ovcí. Také, že nesnášejí lháře, neuznávají politické ani jiné převlékače.
Pak, že Češi umějí radovat se z maličkostí, neuznávají komunisty a jejich souputníky, vědí, že modrá je dobrá, nečtou výplody tupých ventilových mozečků. Také, že jsou Češi pyšní na to , že mají osud ve svých rukou a vůbec… buďte lepší než letos, v roce 2009. I já to zkusím …

Luděk Beneš, ředitel Muzea Mladoboleslavska

Do roku 2010 přeji Mladé Boleslavi především moudré a pracovité vedení města, které dokáže dovést do konce řadu významných projektů, k nimž patří například úpravy v Severním městě. Doufám, že úspěšně dopadne rekonstrukce Staroměstského náměstí a že se historické jádro města opět stane skutečným společenským a kulturním centrem s pestrou nabídkou atraktivních obchodů, kaváren, restaurací a dalších přitažlivých podniků. Dále přeji větší bezpečnost a výrazné snížení kriminality. Velice by pomohlo zrušení heren, které hyzdí město a narušují pořádek. Všem pořadatelům kulturních akcí ve městě přeji dostatek spokojených návštěvníků a v rámci možností i dostatek peněz na jejich činnost. Všem občanům přeji hodně zdraví, pohody a spokojenosti.

Robin Povšík, náměstek hejtmana a zastupitel

Jsem patriot, takže pochopitelně přeji do nového roku 2010 vše dobré nejen statutárnímu městu Mladá Boleslav, ale i všem spořádaným obyvatelům města, kteří v něm spolu se mnou žijí! A protože budou na podzim komunální volby, tak i nového, poctivého primátora. Přál bych si, aby Mladou Boleslav v příštím roce opustil strach v důsledku hospodářské recese a aby se lidé nemuseli bát o svá zaměstnání. A to jednak u největšího zaměstnavatele ve Středočeském kraji - společnosti Škoda Auto, ale i ve všech dalších odvětvích nebo v dalších podnicích ve městě a okolí. Pokud budou mít obyvatelé města tuto jistotu práce, tak budou mít snad automaticky i spokojený nebo alespoň spokojenější život. Všem spoluobčanům přeji také pevné zdraví, štěstí i klidný a pohodový rok 2010.

František Skřípek, ředitel městského divadla

Přeji městu, aby odezněla hospodářská krize a auta značky Škoda se dobře prodávala. Aby město dál krásnělo a mohli jsme obdivovat obnovené Staroměstské náměstí i zkrášlené Městské divadlo, kterému se má narodit hezký potomek, totiž nová alternativní scéna. Abychom novou stovku divadla začali dobře, zvolili správný repertoár, hercům se pěkně hrálo a divadlo bylo plné spokojených diváků.
Přeji, aby se dařilo i hudbě, literatuře a výtvarnému umění, prostě celé mladoboleslavské kultuře. Aby byli spokojení diváci i na sportovních stadionech, aby sami pro radost sportovali, věnovali se svým koníčkům, hlavně byli činorodí, nezůstávali sedět doma u televize či počítače, ale aktivně se zajímali o veškeré dění. Prostě aby se v našem městě i v roce 2010 dobře žilo.

Josef Langer, ředitel Klaudiánovy nemocnice

Vánoční svátky a konec roku jsou příležitostí, kdy se můžeme v klidu zamyslet nad uplynulými dny, nad lidmi, které jsme v nich potkali, nad tím, co jsme prožili a vykonali. Všem přeji, aby ta jejich bilance byla co nejpříjemnější a aby tento čas strávili obklopeni lidmi, které mají rádi. A protože k hlavním věcem v životě patří, jak vnímáme prožitky, chtěl bych všem popřát, ať se v roce 2010 setkávají hlavně s lidmi, kterých si váží a jež je vždy posunou dál. Stejně tak, ať setkání s nimi samotnými je pro ostatní kladným podnětem.
Jako ředitel nemocnice také přidávám, ať v roce 2010 všem přeje zdraví, protože toho není nikdy dost. A když už přece jen k lékaři budete muset, přeji, abyste měli vždy štěstí na tak skvělé lékaře a sestry, jako máme u nás v nemocnici. Krásný a klidný rok 2010!

Věra Mimrová, ředitelka městské knihovny

Městu přeji, aby vzkvétalo, aby bylo opravdu tak překrásné jako v té známé písničce. Aby bylo mladé, moderní, zároveň ale, aby si zachovalo svou historii, zkrátka, aby se podařilo skloubit staré s novým.
Mladé Boleslavi přeji, aby žila plným životem, byla zdravá, plná zeleně, s řadou krásných míst pro bezpečné hry dětí i zákoutí pro setkávání obyvatel, aby byla městem, ve kterém tepe život ve vší jeho pestrosti. Přeji Boleslavi, aby byla řádně spravována, aby v ní vládl čilý obchodní a cestovní ruch, aby se v ní nezapomínalo na kulturu, hodně se zpívalo, tančilo, muzicírovalo, ale i četlo, aby se v našem městě dařilo nejen múzám, ale i vzdělanosti. Aby se nám v Boleslavi dobře žilo, a našli jsme tu vše, co potřebujeme.
Vedení města pak do nového roku přeji mnoho energie.

Milan Klipec, sbormistr Paprsku

Přeji městu co nejvíc obyvatel, kteří by byli na svoje město hrdí a pyšní, kteří by hledali pozitiva v jeho vývoji a kteří by byli ochotni dobré pověsti a kráse města přispět vlastní rukou, či alespoň nápadem. Aby bylo více rovnováhy mezi těmi, kteří jsou s životem v Mladé Boleslavi spokojeni, a tudíž nejsou moc slyšet, a těmi, kteří za každou cenu hledají negativa a jsou slyšet až příliš. Má-li kritika ozdravit město, musí být sama zdravá a konstruktivní. Radujme se z úspěchů fotbalistů, hokejistů, basketbalistek, potěšme se pohledem na vzkvétající upravenost města, choďme za kulturou a držme palce největšímu podniku, aby obstál ve složité situaci, v jaké se momentálně nachází celý svět. Bude se nám líp žít všem, zkusme si důvěřovat. Více tolerance, slušnosti a korektnosti Boleslavi určitě prospěje.

Karel Herčík, historik a bývalý starosta

Městu bych jako dlouholetý Boleslavan popřál, aby se rozvíjelo, aby se v něm lidem dobře dařilo a aby občané měli plnou důvěru k vedení města a samosprávu vnímali jako svou, ne jako někoho, kdo za ně komunitu spravuje z cizí vůle.
Na druhou stranu vedení města přeji, aby se na své občany mohlo kdykoliv obrátit a požadovat po nich i nějaké oběti, myslím tím třeba oběti pohodlí při přestavbách, silničních uzávěrkách a podobně.
Po materiální stránce je na tom podle mne dnes město už dobře, přestože se hovoří o krizi. Naše společnost má ale ještě rezervy v chování a jednání lidí. Morálka a výchova k lepšímu by neměla být na okraji snažení jak našich politických představitelů ve státě, tak i městských činitelů. Každá slušná společnost by měla stranit řádným lidem.