Colours of Ostrava: Nejdražší program v historii

Festival Colours of Ostrava přinese Festival v ulicích a další novinky.

Pořadatelé desátého ročníku festivalu Colours od Ostrava, který bude letos 14. až 17. července, pozvali hvězdy, které stály více než interpreti v minulých ročnících. Zlepší se i komfort pro návštěvníky.
Honoráře účinkujících dosáhly závratných částek. „Nakoupili jsme mnoho drahých zahraničních hvězd, pohybujeme se ve více než milionových částkách za jednotlivá vystoupení,“ uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová.
Loni lidé vstupenky vykoupili už několik týdnů před zahájením festivalu, letos by se to podle Holušové stát nemělo. „Zvýšili jsme kapacitu o několik tisíc míst, zejména se to týká prostoru před hlavním pódiem. Navíc budou k dispozici vstupenky i na místě, včetně jednodenních, které budou stát na čtvrtek 690 korun, na zbývající dny 990,“ informovala Holušová. Ti, co se přece jen na koncerty nedostanou, budou mít v Ostravě co dělat. Společně s radnicí pořadatelé připravují Festival v ulicích. „Masarykovo náměstí a přilehlé ulice ožijí koncerty, divadly, akrobacií, stánky, workshopy, filmy. Vstup na hlavní program na náměstí a v ulicích bude zdarma,“ řekl Holušová.
Pro vozíčkáře zavádějí Colours bez bariér. „Snažíme se, aby všechny stany byly bezbariérové. Navíc jsme pro vozíčkáře přichystali speciální tribunu a asistenční službu,“ upřesnila Holušová. Další změnou bude přesun filmové scény do kina Vesmír.
Zlepší se zvuková technika. Na hlavní scéně bude jeden z nejlepších zvukových systémů na světě. „Je to nejvyšší řada značky L-acoustics o výkonu přes dvě stě kilowattů. Žádný český festival ho u nás zatím neměl, jen Rammstein s ním vystupoval v Čechách,“ řekl technický ředitel festivalu Josef Ženíšek. Špičkový zvukový systém podle něj zajistí rovnoměrné rozložení zvuku po celé ploše. Čtyřdenní vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro za 1590 korun. Za toto cenu jich ale bude jen osm tisíc. Na místě budou stát 1990. K největším hvězdám patří Johnny Rotten z Sex Pistols či Nick Cave.

Přečtěte si více o Festivalu v ulicích