CPI chce koupit obchodní centrum City Park Jihlava

Investiční a developerská skupina CPI Radovana Vítka by měla do konce roku získat od firmy PSJ Invest obchodní centrum City Park Jihlava. Za pětipodlažní budovu dostavěnou v roce 2008 má zaplatit asi 80 milionů eur (téměř dvě miliardy korun).

Centrum má plochu 25 tisíc čtverečních metrů. Kromě obchodů, kaváren a restaurací patří k nájemcům také multikino CineStar. V letošním roce chce CPI celkově nakoupit podnikatelské nemovitosti za 18 miliard korun. Do září firma uzavřela smlouvy na nemovitosti za 11 miliard korun. S loňskými investicemi v hodnotě devět miliard korun byla CPI největším realitním investorem v Česku.

Skupina CPI v letošním prvním pololetí zvýšila meziročně čistý zisk přibližně pětinásobně na 401,1 milionu korun. Tržby firmě vzrostly na 1,03 miliardy korun ze 439,9 milionu za stejné období loňského roku. CPI vlastní v Česku 12 600 nájemních bytů a je tak po společnosti RPG Byty Zdeňka Bakaly druhým největším vlastníkem bytů v zemi. Skupina vlastní a spravuje také 500 tisíc čtverečních metrů obchodních ploch, 180 tisíc čtverečních metrů nových kanceláří a 17 hotelů.