CPI Group dokončila akvizici obchodních center v Teplicích a v Mladé Boleslavi

Investiční a developerská skupina CPI rozšířila skladbu svého portfolia o nákupní centra Olympia v Teplicích a Mladé Boleslavi. Za obě nemovitosti zaplatila společnostem CA Immo a Union Investment Real Estate 2,4 miliardy korun. Obě obchodní centra jsou plně pronajatá. Olympia v Mladé Boleslavi nabízí celkem 22 tisíc metrů čtverečních prodejní plochy s více jak padesáti obchody a provozovateli služeb. Prodejní plocha teplického nákupního centra překračuje 32 tisíc metrů čtverečních a sedmdesát obchodních jednotek. Nejvýznamnějším nájemcem obou nemovitostí je společnost Ahold provozující obchodní řetězec Albert HYPERMARKET.

Segment maloobchodu se stal pro skupinu CPI dominantním především v loňském roce, kdy CPI Group nakoupila nemovitosti, pozemky a budoucí developerské záměry v Česku a na Slovensku v objemu dosahujícím hodnoty 4 miliard korun. Aktiva skupiny v oblasti retail tak dosáhla v roce 2010 celkové hodnoty 8,435 miliardy korun. Mezi akvizicemi figurují například samostatně stojící supermarkety Billa, diskonty Penny Market, hypermarket Interspar nebo hobby markety OBI a Bauhaus, na Slovensku hypermarkety TESCO. Skladbu maloobchodních areálů rozšířil retail park Mladá Boleslav a připravované projekty v Českém Krumlově a Berouně. Významným přírůstkem do retailové rodiny je obchodní centrum IGY v Českých Budějovicích.

Počátkem tohoto roku skupina dokončila akvizici čtrnácti obchodních areálů v Čechách a na Slovensku zahrnující Penny Markety a Family Centra v celkové hodnotě 1,5 miliardy korun. Počátkem května navíc otevřela prodejnu Penny Market v Třemošnici a zahájila výstavbu stejné diskontní prodejny v Březnici u Příbrami. V přípravě je výstavba vlastních retail parků v Českém Krumlově, Berouně, Kroměříži, Pelhřimově, Třinci, ve Svitavách nebo ve slovenské Žilině s dokončením letos, respektive v příštím roce.