ČSOB a Era opět podpoří rozvoj regionů miliony korun

Přes tři miliony korun rozdělí ČSOB a Era v rámci programu podpory regionů, který startuje již pošesté v řadě. O přímou finanční podporu se budou ucházet projekty přihlášené do dvou grantových programů orientovaných na komunitní rozvoj. Cílem je podpořit kulturní a společenský život v daném regionu, tradice a ochranu přírodního či kulturního dědictví a péči o životní prostředí.

Program ČSOB a Era pro podporu regionů existuje již od roku 2007. Grantový program je rozdělen na dvě nezávislá kola, která jsou častěji označována „Menší komunitní granty“ a „Velké komunitní granty“. První kolo bylo vyhlášeno 6. února 2012 a je zaměřeno na menší projekty, které mohou získat finanční podporu do 70 tisíc korun. Druhé grantové kolo bude vyhlášeno 25. července 2012 a jeho cílem bude podpořit tři velké projekty, které shodně získají po 300 tisících korunách.

„Grantový fond ČSOB věnuje v rámci Menších komunitních grantů jeden milion korun na projekty, které se svou podstatou zaměří na péči o přírodní a kulturní dědictví na místní úrovni. Grantový fond Era věnuje rovněž milion korun na podporu projektů zaměřených na rozvoj komunitního života prostřednictvím spolkové činnosti a místní kultury,“ vysvětlila Pavlína Housová, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB. Dalších 900 tisíc korun banka ke konci roku rozdělí v rámci velkých grantů mezi tři projekty, jež se zaměří na obnovu kulturní krajiny a péči o životní prostředí. Navíc bude 100 tisíc korun rozděleno na základě hlasování zaměstnanců ČSOB a Poštovní spořitelny nazvaném Druhá šance jako forma bonusu pro dva projekty podpořené v roce 2011. Do programu se mohou zapojit a o granty žádat české nevládní neziskové organizace, registrované jako občanská sdružení, nadace a nadační fondy, obecně prospěšné společnosti a účelová zařízení církví, dále obce a sdružení obcí a příspěvkové organizace. O tzv. menší komunitní granty je možné žádat ve všech krajích ČR od 6. února do 16. března 2012. Vyhlášení výsledků bude zveřejněno 9. května 2012. Do grantového programu velkých komunitních grantů je možné se přihlásit od 25. července do 27. září 2012.