CTP plánuje až 12procentní růst portfolia komerčních nemovitostí

Společnost CTP plánuje do roku 2015 každoročně minimálně sedmi až dvanáctiprocentní růst portfolia ze současných 180 nemovitostí a zvýšit příjem z pronájmů přibližně na 140 miliónů eur (asi 3,5 miliardy korun). S tím souvisí i plánované zvýšení podílu na trhu v České republice a udržení neobsazenosti volných prostor pod hranicí sedmi procent, uvedla CTP.

CTP hodlá v uvedeném období dlouhodobě stabilizovat poměr výše úvěru k zástavní hodnotě nemovitostí na úrovni zhruba 55 %. „Naším cílem je také růst prostřednictvím nových akvizičních transakcí, investice a zlepšení služeb oddělení aftercare a v neposlední řadě podpora profesního rozvoje našich zaměstnanců,“ uvedl ředitel CTP Remon Vos. CTP bude i nadále pokračovat v rozvoji programů udržitelného rozvoje v souladu se standardy ISO 14001 a BREEAM. Aktuálně jsou tyto standardy aplikovány u dvou kancelářských budov CTP ve výstavbě - Spielberk Towers a IQ Ostrava.

CTP patří mezi hlavní developery komerčních nemovitostí v Česku. Hlavní činností společnosti je síť 36 CTParků, které se nacházejí po celé ČR, Slovensku, Rumunsku a Polsku. Další součástí aktivit společnosti je Spielberk Office Centre v Brně), Axis Office Park a CTZone (inteligentní řešení pro malé a střední podnikatele). Celková plocha, kterou CTP provozuje, představuje 1,758 milionu čtverečních metrů, očekávaný příjem z pronájmu pro rok 2012 činí 110 miliónů eur.