Cyklokrosu kralují Belgičané

Niels Albert

Niels Albert Zdroj: reuters

Mistrovství světa v cyklokrosu v belgickém Koksijde ovládli v hlavní kategorii domácí závodníci, kteří obsadili prvních sedm míst. Titul získal Niels Albert (na snímku), jenž triumfoval podruhé v kariéře. V závodě propadl jeden z hlavních favoritů Čech Zdeněk Štybar. Vítěz posledních dvou šampionátů dojel až 13. Nejlepší umístění z českých závodníků si připsal Radomír Šimůnek, který dojel osmý, což bylo nejlepší české umístění na šampionátu.

Osmá dojela v soutěži žen i Kateřina Nash, jež také patřila k okruhu favoritek. „Nebyl to můj den,“ uvedla pro ČTK česká závodnice. „Myslím, že šance na druhé či třetí místo by byla, ale neměla jsem na to,“ dodala Nash.

Češi neuspěli ani v dalších kategoriích. V závodu jezdců do 23 let byla nejlepším umístěním 16. příčka, v kategorii juniorů bylo největším českým úspěchem dokonce až 24. místo. Tento šampionát byl možná posledním, který Štybar, snící o zlatém hattricku, absolvoval. Český závodník totiž zvažuje, že se bude věnovat silniční cyklistice. Nevyloučil ale možnost, že se zúčastní ještě příštího šampionátu na americké půdě.