Daniel Douša si nestaví vzdušné zámky

Nová posila BK Opava osmadvacetiletý pivot Daniel Douša je nadšený, jak klub ve Slezsku funguje.

Basketbalista Daniel Douša má za sebou působení na Kypru v týmu Apollon Limassol. Nyní chce s Opavou do play off. Tajně ale myslí na medaili.

Z jakého důvodu jste si vybral BK Opavu?
Už dříve jsem se bavil s trenérem Davidem Klapetkem o téhle možnosti, že bych mohl do Opavy přestoupit. Moc se mi líbí, jak to tady vedou. Tým je poskládán jen z hráčů z Čech a Slovenska. A navíc je to mladý mančaft plný studentů a inteligentních lidí.

V přípravě na novou sezonu jste si přivodil výron v kotníku, ale hrajete. Znamená to, že noha už je v pořádku?
Chodil jsem na rehabilitace a noze to pomohlo. Jedenáct dnů po těžkém výronu jsem se vrátil a noha není stále v pořádku. Nicméně dá se s tím hrát. Noha mě bolí, ale při zápase na to zapomenu.

Naposled jste působil na Kypru. Dá se porovnat česká liga s tou na Kypru? Největší rozdíl je, že kyperská liga má jen devět účastníků a je asi vyrovnanější. Poslední tým tabulky může klidně porazit prvního. Nejsou tam takové výkonnostní rozdíly jako u nás.

Kam letos Opava dojde v Mattoni NBL?
Chceme co nejdále. Nejlépe, aby to byla medaile. Ale máme skromnější cíle. Hlavně uhrát play off a jít do něho s co nejlepšího místa.

V úvodu soutěže máte těžký los. Je to výhoda nebo naopak?
Můžeme se na to dívat dvěma způsoby. Buď to budeme mít za sebou a pojedeme dál anebo na ty silnější týmy narazíme později. Los neřešíme. Je jedno, kdy narazíme třeba na Nymburk nebo podobného soupeře. Na každý zápas se připravujeme důkladně.

Čeho chcete v basketbalu ještě dosáhnout?
Zatím nepřemýšlím, co bude dál. Nestavím si žádné vzdušné zámky. Momentálně chci po dva roky pomáhat Opavě a dělat radost fanouškům.