Dětské účesy od Roberta Starého jsou šik

Dětské účesy od Roberta Starého jsou šik

Dětské účesy od Roberta Starého jsou šik Zdroj: Petr Jandera

Pod maskou nevinnosti pozorujeme rodící se osobnosti... Vyhlášený pražský kadeřník Robert Starý ZENu ukázal dětské účesy, které ze svých majitelů nedělají malé dospělé, a přitom jsou jako ze žurnálu.

Možná si ještě vybavujete situaci, kdy jste jako malí seděli na nepohodlné židli, na sobě bílý plášť upnutý těsně ke krku a nohy ve vzduchu tak, že jste se báli ze židle seskočit. Pak přišla suverénní holička, strojkem vám rutinně ostříhala vlasy a i když jste vypadali jako právě oholená ovečka, museli jste, potlačujíce pláč, slušně poděkovat a slíbit, že přijdete znovu. Odnesli jste si tak nejenom strach z nůžek, ale i pocit, že stříhání vlasů bolí. Jenomže ono to jde i jinak. Laskavě.

Dětské účesy od Roberta Starého jsou šikDětské účesy od Roberta Starého jsou šik | Petr Jandera

Vystudovaný psycholog a kadeřník Robert Starý o své nové kampani, ve které vytvořil účesy na hlavičkách dětí ve věkovém rozmezí 3 až 10 let, říká, že byla nejnáročnějším focením, jaké kdy zažil. Splnil si tím ale své přání. „Dělal jsem to pro radost. Chtěl jsem nafotit kolekci, která bude přirozená, drzá a nehraná. To jsou vlastnosti, které dostanete jenom z dětí. Modelka bude vždycky vědět, že má levý profil fotogeničtější než pravý.“

Dětské účesy od Roberta Starého jsou šikDětské účesy od Roberta Starého jsou šik | Petr Jandera

Kolekce nemá podle Roberta kopírovat dospělé účesy ani současné trendy. „Děti přišly a samy řekly, jaký účes chtějí. Například účes ve tvaru rozcuchaného míče nebo ten, jaký mají postavičky v legu. Pak jedna z dvojčat s kudrnatějšíma vlasama a drzým výrazem chtěla účes ‚píďalku… prostě píďalky ve vlasech‘. Těžko se představuje, jak to aplikovat na vlasy, ale podle ní jsem to trefil a byla velmi spokojená! A u toho klučíka v saku s kratšíma, lehce rozcuchanýma vlasama, který je ve dvojici s tím rozcuchaným míčem… tak ten chtěl účes ‚připravenej na párty, vypadat dobře a vlnitě‘. Cílem bylo se jim maximálně přizpůsobit a nedávat tam nic z toho ‚dospělého‘. Rodiče často dětmi manipulují a volí co nejpohodlnější účes, který dlouho vydrží a kterým dítě nebude vybočovat z davu. Na názor samotných dětí se neptají.

Dětské účesy od Roberta Starého jsou šikDětské účesy od Roberta Starého jsou šik | Petr Jandera

Naši ‚modelové a modelky‘ měli sami jasnou představu o tom, co chtějí, a i ti nejmenší poznali, co se k nim hodí. Sami si vybírali i jednotlivé outfity.“ Focení kampaně probíhalo v srpnovém vedru v hotelu Evropa těsně předtím, než jej na dlouhou dobu kvůli rekonstrukci zavřeli. „Aby se děti cítily dobře, povolili jsme jim iPady a připravili samé dobrůtky jako palačinky s čokoládou, různé krekry a také zdravý oběd. Nakonec nás převálcoval Happy Meal a průzkumné procházky tajemným hotelem. Ty iPady nechaly děti absolutně bez povšimnutí,“ přiznává s úsměvem Robert.