Developer VGP prodal podíly ve skladových areálech za 3,5 miliardy korun

Developerská firma VGP prodala většinové podíly v šesti tuzemských logistických parcích jednomu z fondů britské společnosti Tristan Capital Partners. Hodnota obchodu dosáhla přibližně 135 milionů eur, tedy asi za 3,5 miliardy korun. Tato transakce nám poskytuje stabilní základnu pro rozšíření našich rozličných obchodních linií a umožňuje nám se aktivně soustředit na nové příležitosti pro rozvoj ve středoevropské oblasti, obzvláště v Polsku a Německu,“ uvedl generální ředitel VGP Jan Van Geet.

Prodané sklady se nachází v Hradci Králové, Liberci, Mladé Boleslavi, Plzni, Olomouci a Ústí nad Labem. Fond v nich bude mít 80 procent, zbývající pětinový podíl bude dále kontrolovat dále VGP. Oznámený byznys je druhou velkou letošní transakci VGP. Na jaře firma prodala 80procentní podíl v šesti tuzemských skladových areálech fondu European Property Investors Special Opportunities (EPISO) zhruba za 300 milionů eur (zhruba 7,6 miliardy korun). Fond EPISO řídí společnosti Tristan Capital a AEW Europe.

S akciemi VGP se obchoduje na burzách v Bruselu a Praze. Kromě Česka podniká firma například na Slovensku, v Maďarsku nebo v Pobaltí. Mezi její největší uskutečněné projekty patří skladový areál v pražských Horních Počernicích.