Divoká příroda, adrenalin, dobrodružství. Do Přerova míří festival Expediční kamera

Čtyřhodinovému pásmu filmů o dobrodružství, divoké přírodě, o extrémních zážitcích a sportech bude patřit nový festival Expediční kamera, který se koná ve středu 3. března od šesti hodin odpoledne v přerovském Kině Hvězda. Diváci se mohou těšit i na ceny, například na vodácký zájezd nebo na neobyčejnou houpací síť.

„Protože mne fascinují filmy o přírodě, prostoupené notnou dávku adrenalinu, rozhodla jsem se vstoupit do prvního ročníku filmového festivalu Expediční kamera a předložit tak divákům skvělou podívanou se zajímavou tematikou, navíc umocněnou kvalitní projekcí na nedávno instalovaném digitálním zařízení,“ řekla ředitelka přerovského Kina Hvězda Alena Šišková.

Řekla, že skladbu filmů pojala tak, aby se divák příliš „neunavil“ a nebyl zahlcen jen adrenalinem. Výběr snímků je zaměřený na expediční dobrodružství na horách,na vodě, v pouštích i pralesech.

Filmy, které diváci uvidí, jsou především vítězné a výběrové filmy mezinárodního horolezeckého festivalu se šestadvacetiletou tradicí. „Vedle snímků o horolezectví ale diváci především zhlédnou filmy o dobrodružství, o cestě, kamarádství a překonávání nástrah přírody všemi způsoby. Někdy s notnou dávkou adrenalinu, jindy s pílí a houževnatostí,“ nastínila Alena Šišková.

Diváci dostanou se vstupenkou slosovatelné anketní lístky. „Výherci obdrží zážitkové ceny jako poukaz na týdenní vodácko-turistický zájezd nebo neobyčejnou houpací síť,“ upřesnila ředitelka.

Program festivalu Expediční kamera v přerovském Kině Hvězda

18:00 Zahájení
18:10 Bhútán - Hl´adanie štˇastia
18:40 The Sharp End
19:40 Uruca
19:45 Přestávka
20:20 Slosování anketních lístků, předání cen
20:40 Lightning Strike - Arwa Toner
21:30 Přestávka
21:40 Hliněná řeka
22:10 Expedice Dhaulágiri - Malaku 2008
22:40 Matrix reloaded
23:05 Ukončení, závěrečné slovo

www.kinohvezda.cz v sekci festivaly.