Dnes: Sedm Olomoučanů versus sedm politiků

Sedm kandidátů na primátora bude dnes v olomouckém Divadle hudby odpovídat na dotazy Olomoučanů. Předvolední diskuse Sedmičky začíná v sedm hodin večer.

Sedm politiků usedne tváří v tvář sedmi voličům. Kteří z kandidátů na olomouckého primátora obstojí v konfrontaci s konkrétními problémy místních lidí? Rozřešení čeká návštěvníky předvolební diskuse Sedmičky právě dnes. V centru pozornosti bude Olomouc a její vývoj v následujících čtyřech letech.

Mezi politiky, kteří přijdou, je současný primátor Martin Novotný z ODS, lídr sociální demokracie Jiří Rozbořil a současný náměstek lidovec Ladislav Šnevajs. Všichni tři reprezentují současnou radniční koalici.

Mezi sedmi politiky budou i zástupci současné opozice: Edita Hrstková za Stranu zelených a komunista Miroslav Skácel, jenž v diskusi nahradí omluveného lídra Alexandra Černého. Přijde i lídr TOP 09 Ivo Vlach a Dagmar Navrátilová z Věcí veřejných.

Proti politikům zasedne sedm Olomoučanů, kteří se na zájemce o primátorský post obrátí se svými problémy. Někdo nesouhlasí se současnými plány města, dalším vadí přístup úředníků. Dotaz však mohou položit i diváci v sále.

Přijďte se zeptat i vy.