Do Česka se vrátí Metallica, zahraje na přání

Metallica

Metallica

Kultovní americká skupina Metallica se opět po dvou letech objeví v Praze. Vystoupí 8. července na Aerodrome Festivalu, který se uskuteční na výstavišti v pražských Holešovicích.

Koncertní evropská šňůra nese název Metallica By Request, neboť muzikanti v čele se zakladateli – bubeníkem Larsem Ulrichem a kytaristou a zpěvákem Jamesem Hetfieldem – nechají o seznamu odehraných písní předem rozhodnout návštěvníky koncertu.

Z loňského vystoupení Metalliky v Praze

Skupina vznikla v roce 1981 v Los Angels a patří mezi nejvlivnější i komerčně nejúspěšnější rockové skupiny v hudební historii. Za svoji kariéru prodala přes 110 miliónů alb a získala nespočet multiplatinových desek. První studiové album s názvem Kill´Em All vydala před 30 lety, po něm následovaly megaúspěšné Master of Puppets (1986), …And Justice for All (1988) a zejména komerčně nejúspěšnější „černé album“ označené oficiálně jen názvem kapely z roku 1991 obsahující hity jako The Unforgiven a Nothing Else Matters. Zatím poslední studiové album Death Magnetic vydali před pěti lety. Za svá alba získala devět amerických cen Grammy a mnohá další ocenění.

V poslední době skupina zasvětila většinu svého času přípravám 3D filmu Metallica Through The Never, jenž se stal prvním celovečerním filmem, který promítala síť IMAX exkluzivně ve všech svých kinech v Severní Americe.