Do Česka vstupuje kanadská franšíza nabízející inspekce nemovitostí

Na český realitní trh vstupuje kanadská franšíza A Buyer's Choice Home Inspections. Bude nabízet služby inspektorů nemovitostí, kteří mají lidem pomoci odhalit vady ještě před koupí bytu či domu. Podobnou službu dosud nabízelo jen několik malých firem.

Inspektor zkontroluje nemovitost a vypracuje protokol s vadami a návrh na jejich odstranění nebo poskytnutí slevy z ceny. Poplatek závisí na typu a velikosti nemovitosti, u nového bytu to má být nejméně 2000 korun. „Lidé mají s koupí bytu špatné zkušenosti, které je stály desítky nebo i stovky tisíc korun,“ řekl Lukáš Brych z realitní skupiny Bonus Group, jejíž zakladatel Jan Rosák získal práva na rozjezd kanadské franšízy v Česku a na Slovensku.

Rosák s Kanaďanem Billem Redfernerem, jenž založil A Buyer’s Choice Home Inspections v roce 2006, podepsal dohodu minulý týden a získal práva na rozjezd franšízy i na slovenském trhu. Tím značka vstupuje na evropský kontinent. „Plánujeme spuštění projektu někdy během druhého kvartálu tohoto roku,“ dodal Brych.