Dokořán bude letos o den delší

Přípravy největší události karvinského léta vrcholí.

Největší letní událost Karviné, multižánrový festival Dokořán 2009, se blíží. Jeho pátý ročník proběhne tradičně v areálu Loděnice od 13. do 15. srpna. Na pěti scénách se vystřídá přes padesát hudebních
interpretů, kteří jako vždy doplní divadelní představení, promítání filmových snímků a doprovodný program v podobě přednášek nebo fireshow.

O pořadí rozhodnou návštěvníci

„Novinkou je prodloužení festivalu o jeden den, tedy čtvrtek 13. srpna, kdy na pódiích vystoupí převážně regionální kapely. O pořadí jejich vystoupení rozhodnou fanoušci do 7. června prostřednictvím e-mailového hlasování,“ řekla PR manažerka festivalu Lucie Rakowská. Na programu se kromě místních stálic jako jsou All Skapone´s, Sakumprásk, Andy Marshall Band či Boycott objeví také Sunshine, kteří v Karviné ještě nehráli, oblíbení –123 minut a čím dál poslouchanější písničkář Xindl X. Chybět nebudou ani zástupci našich východních sousedů. Ze Slovenska na Dokořán míří Ska2Tonics a Longital. Polsko bude reprezentovat kapela Illuminandi. „Interpreti nám často sami nabízejí svá vystoupení, ovšem my jsme nejvíce a dost dlouho usilovali o mezinárodní složení United Flavour. Podařilo se. Muzikanti dali nakonec přednost festivalu Dokořán před vystoupením v zahraničí,“ dodala Rakowská.

Krize festival nepostihne

Ani probíhající krize festival nijak nepostihne, naopak se organizátorům podařilo v nelehkém období program rozšířit, pozvat atraktivní a známé interprety. Finančně festival podporuje také Nadace OKD a Statutární město Karviná. Zavedeno je letos vstupné, podle realizačního týmu však pouze z důvodu zajištění lepšího zázemí a bezpečnosti slušným návštěvníkům.