Domino oslaví spolupráci s Chilcottem

Dětský pěvecký sbor Domino zazpívá na festivalu Bezručova Opava a vystoupí také v divadle.

Sotva se členové pěveckého sboru Domino vrátili z cesty po Německu a Lucembursku, začali nacvičovat melodie vánoční zpěvohry České jesličky. Zkouší také na festival Bezručova Opava, kde zazpívají i bývalí členové sboru. Podle sbormistryně Ivany Kleinové koncertem Domino oslaví spolupráci s Bobem Chilcottem.

Co jste si na festival Bezručova Opava připravili?
Zazpíváme pod vedením anglického skladatele a dirigenta Boba Chilcotta. Téma festivalu je Mezi námi zvířaty a my v pátek 4. září zazpíváme také jeho písně o zvířatech. Pod jeho vedením pak proběhnou workshopy, a ty v neděli zakončí koncert s názvem Laugh Kookaburra.

Na festivalu vystoupí i bývalí členové sboru.
Je to oslava desetileté spolupráce s Bobem Chilcottem. Celou dobu zpíváme jeho písničky, ať už to bylo v malé vesničce v Německu, u moře v Bulharsku nebo v Evropském parlamentu. Bob říká, že ho Domino chytlo za srdce, a děti si pamatuje. I proto zveme bývalé členy, aby na koncert přišli.

Jak ke spolupráci s anglickým skladatelem došlo?
Potkali jsme se na festivalu a pod jeho vedením týden zpívali. Doporučil nám festival v Kanadě, my jej na oplátku zvali sem. Letos tu bude pošesté.

Sbor spolupracuje se Slezským divadlem. Připravujete i tam něco nového?
Účinkujeme v Českých jesličkách, které se budou hrát celé Vánoce. Už jsme měli několik zkoušek a v divadle se začne zkoušet od září. Doufejme, že vyjde i další spolupráce a objevíme se v Pucciniho Bohémě, která má premiéru v únoru.