Dream Factory opět po roce

Na festivalu netradičního divadla se bude hrát v Solné jeskyni i na Dole Hlubina.

První velký festival svého druhu v Ostravě se dočkal svého druhého ročníku. „Diváky čeká kvalitní činohra a alternativní divadlo z celé České republiky a ze Slovenska. Letošní ročník je kvůli penězům kratší, než ten předchozí, ale kvalitou se mu vyrovná,“ uvádí dramaturgyně Zuzana Mildeová z občanského sdružení OVArt, které je organizátorem festivalu.
Festival nabídne celkem dvanáct představení, hlavně těch souborů, které do Ostravy moc nepřijíždějí. Poprvé se tak na severu Moravy představí například pražské Divadlo Komedie a další. Prostor dostanou i takzvaná alternativní divadla. „Právě tento druh divadla v Ostravě nejvíce schází,“ dodává Mildeová.
Jediným zástupcem místní alternativní scény je Bílé divadlo. Na festivalu odehraje stopadesátou reprízu své nejslavnější inscenace „Ty, který lyžuješ“. Velké úspěchy s ním slavilo na festivalech po celé Evropě.
Celý festival obohatí hudba. Kromě divadelních představení je na programu také koncert čím dál populárnější kapely NightWork a objeví se i dva muzikály. Jeden pražský – Pornohvězdy a jeden ostravský – Stodolní, který nastudovali studenti Janáčkovy konzervatoře v Ostravě.
Podrobné informace na www.dfov.cz.