Druhé nejděsivější místo planety leží v Sedlci u Kutné Hory

Kostnice u Kutné Hory patří mezi nejděsivější místa na naší planetě.

Kostnice u Kutné Hory patří mezi nejděsivější místa na naší planetě. Zdroj: Profimedia

Strach prodává a to nejen o Halloweenu. Podle britského serveru CNNgo.com leží druhé nejděsivější místo na planetě právě v naší republice. Kostnici v Kutné Hoře - Sedleci překonal jen opuštěný lunapark v Černobylu.

Nejděsivějším místem na planetě je podle novinářů opuštěný zábavní park ve městě Pripjať. Žilo zde téměř padesát tisíc lidí do osudné dubnové noci v roce 1986. Park nejenže vypadá děsivě, ale není pro člověka ani příliš bezpečný. Okolí města a zdejší budovy jsou totiž stále zamořené radioaktivním cesiem. K děsivosti místa přispívá i fakt, že při evakuaci lidí zůstalo vše tak, jak to místní obyvatelé zanechali. I po šestadvaceti letech visí na prádelních šňůrách prádlo, vlaje ve větru a ve výlohách obchodů najdete vystavené zboží.

Opuštěný zábavní park ve městě Pripyat.Opuštěný zábavní park ve městě Pripyat. | Profimedia

Úsměv vám bude tuhnout i při návštěvě druhé 'atrakce'. Je jí kostnice v Sedlci, která pojmula ostatky zhruba čtyřiceti tisíc lidí. Místo dnes patří s více než 250 tisíci návštěvníky ročně mezi nejnavštěvovanější památky Středočeského kraje. Vděčí tomu zřejmě stavebnímu mistrovi Františkovi Rintovi. Ten v roce 1870 navrhnul strašidelnou výzdobu podzemní kaple a doplnil ji Schwarzenbergským erbem.

Les sebevrahů, hlavy zvířat i plastové tváře

Třetí příčku seznamu děsivých míst zaujal les Aokigahara na úpatí rohy Fuji v Japonsku. Velmi tiché místo má historickou spojitost s démony z japonské mytologie. Hustě zalesněnému místu se někdy přezdívá „moře stromů“ nebo „les sebevrahů“. A neříká se mu tak jen pro nic za nic. V roce 2002 zde bylo zaznamenáno 78 sebevražd a v roce 2010 si zde život vzalo 54 lidí. Les pročesává každoročně speciální jednotka hledající těla sebevrahů. K děsivosti místa přispívá i fakt, že magnetické železo obsažené ve zdejší půdě vám znemožní používat kompas.

Mezi další místa, které mohou neznalé návštěvníky vyděsit patří Akodessewa Fetish Market. Ten leží v hlavním městě afrického Toga a navštevují jej hojně vyznavači voodoo. Pořídit si zde můžete nejrůznější hlavy zvířat, šimpanzí ruce, kobry i nejrůznější kosti.

Klidu na spaní vám nepřidá ani návštěva neobydleného Ostrova panenek nedaleko Mexico City. Místo totiž dlouhých 50 let zdobil podle svého nezvyklého gusta poustevník, který na ostrově do své smrti v roce 2001 žil. Na větvích stromů tu zanechal viset panenky, které zub času neúprosně ohlodává a ony se zde mlčky rozpadávají jako tiché přízračné oběti neznámého maniaka.

Neobydlený Ostrov panenek nedaleko Mexico City obývají pouze plastové panenky.Neobydlený Ostrov panenek nedaleko Mexico City obývají pouze plastové panenky. | Profimedia

Pokud patříte mezi milovníky morbidit a naše malá procházka po nejhrůzostrašnějších destinacích světa vám nestačila, pak vězte, že známá česká kostnice se v podobném žebříčku neobjevila poprvé. Již loni ji umístilo na druhé místo v seznamu nejstrašidelnějších míst i vydavatelství Lonely Planet.