Dušek a Song přivítali Rok tygra

Kdo si chtěl zopakovat oslavy nového roku, mohl zajít do Paláce Akropolis. Vítal se tam Rok tygra.

Čínská zpěvačka Feng-yün Song, herec Jaroslav Dušek a další hudebníci a umělci oslavili v pátek 5. února na koncerě nazvaném Songfest.cz – Rok tygra 2010 příchod nového roku dle lunárního kalendáře.

Návštěvníci Paláce Akropolis si užili vystoupení kapely Čankišou, Vladimíra Václavka, Jaroslava Kořána, klarinetistu Guo Chuanqi a tchajwanskou pianistku Li Yixian.

Zpěvačka Feng-yün Song, která pochází z čínské Sibiře, byla hlavní účinkující a zároveň pořadatelkou koncertů. Setkávají se při nich umělci pocházející z Číny, Tchaj-wanu, Vietnamu, Indie, Japonska, Nepálu třeba s hudebníky z Evropy. „Umělci cizího původu žijící v Čechách mají stále pramálo šancí vystupovat regulérně ve své profesi,“ vysvětluje smysl festivalu Song.

Zpěvačka představí své nové písně

Oslava nového roku je pro Číňany nejvýznamnějším svátkem. V Paláci Akropolis ji už potřetí moderoval Jaroslav Dušek narozený ve znamení buvola. Symbolicky předal štafetu přicházejícímu tygrovi.

Součástí večera byl doprovodný program, barevný jarmark, pohádky a akce pro děti, na které byl na rozdíl od koncertu vstup zdarma.