Dvoutakty a čtyřtakty z rodiny IFA se sjedou v Potštejně

Trabanty a wartburgy si ještě dnes vybaví skoro každý motorista starší dvacet let, ale co třeba dodávky Barkas nebo naklaďáky Robur, Garant, IFA? Téměř kompletní produkci někdejší východoněmecké automobilky IFA bude možné si připomenout v sobotu 20. srpna na Bělisku v Potštejně, kde veřejnou přehlídkou vozů (včetně multikár, traktorů, možná i kombajnu) vyvrcholí pátý ročník srazu historických vozů koncernu IFA.

Produkce koncernu zahrnovala kromě dobře známých Trabantů například u nás velmi populární motocykly Simson a MZ, nákladní vozy Robur, Garant, IFA a dále též Multicary, traktory a další techniku. Kromě vozidel pořádajících členů Multicar 22 klubu a klubu IFA ústecko-orlicko zpestří letošní sraz řada hostů, mezi jinými spřátelený klub Vejtrateam Kralupy s vozy Praga a Škoda, „západoněmečtí“ kolegové z VW Bus klubu Brno a mnoho dalších.

Dobová reklama na vůz Wartburg a… neue Wartburg!

Vzhledem ke zkušenostem z minulých akcí minulých a s přihlédnutím k letošnímu kulatému výročí, organizátoři předpokládají vysokou návštěvnost jak aktivních účastníků (přes 100 plně funkčních historických vozidel), tak diváků.

Akce se odehraje v duchu „DDR“, který podpoří také dobové kostýmy a hudba, například už poněkud zaprášené hity Uda Jürgense.