E-INVEST kupuje 10 % akcií Fortuna Loterie

Fortuna Entertainment Group se dohodla se společností E-INVEST na spolupráci v rámci loterijního trhu. Na základě této dohody koupí E-INVEST celkem 10 procent akcií ve společnosti Fortuna Loterie, která provozuje v České republice loterijní hry a stírací losy.

Obě firmy již podepsaly smlouvu o smlouvě budoucí, podle které má k převodu akcií dojít do 12 měsíců od podpisu. Přímý vstup E-INVESTU Fortuně přinese urychlení v budování distribuční sítě a další posílení týmu o manažery s dlouholetým know-how v oboru.

„Fortuna Loterie touto dohodou získává velmi silného akcionáře a strategického partnera, který by měl zásadním způsobem pomoci k dalšímu rozvoji loterijního segmentu Fortuny,“ uvedl Radim Haluza, nově jmenovaný generální ředitel Fortuna Entertainment Group.

Fortuna Loterie, a.s., je součástí skupiny Fortuna Entertainment Group. Její aktuální podíl na českém loterijním trhu je zhruba 10 procent. Provozuje hry SUPERLOTO, LOTO a Zlatých 11 spuštěné v období od druhé poloviny loňského roku, úspěšně rozvíjí také segment stíracích losů a prostřednictvím svých zhruba 2 000 prodejních míst po celé České republice nabízí i doplňkové služby, jako je dobíjení mobilních telefonů.