E15 z Las Vegas: Dell po převzetí EMC změní jméno

Joseph Tucci a Michael Dell

Joseph Tucci a Michael Dell Zdroj: Marek Schwarzmann

Po dokončení akvizice firmy EMC společností Dell vznikne na IT trhu nový gigant - Dell Technologies. Přejmenování na konferenci EMC World 2016 v Las Vegas investorům a médiím oznámil osobně zakladatel Dellu Michael Dell. Stávající šéf EMC Joseph Tucci souběžně s tím potvrdil, že letošní rok je pro něj zřejmě posledním v pozici šéfa EMC.

Podle Tucciho dojde k finálnímu schválení sloučení obou společností v průběhu tohoto roku. V některých zemích firmy stále čekají na povolení regulátorů. Tucci při svém, podle svých slov „patrně posledním“ vystoupení na EMC World ocenil důvěru investorů, kteří mnohamiliardovou transakci schválili.

„Jednou dvakrát za život se v oboru stane něco velkého, změní se pravidla hry. Dříve to byla průmyslová revoluce, teď jde o revoluci digitální,“ řekl. Podle něj bude přibývat zařízení připojených k internetu.

Michael Dell v průběhu svého projevu nastínil vizi firmy Dell Technologies v patnáctiletém výhledu, protože za posledních 15 let se podle něj výpočetní síla počítačů ztisícinásobila. Dell předpokládá, že do roku 2031 dojde k dalšímu ztisícinásobení. V té době bude lidstvo podle něj schopné rozklíčovat lidský genom za 94 sekund (oproti nynějším 26 hodinám). Vše bude propojeno, internet věcí se vyvine do internetu „všeho“, i jídla.

A právě toto propojení bude generovat enormní objemy dat, která bude potřeba „někde“ uskladnit a analyzovat. To má být hlavním polem byznysu Dell Technologies.

Dell Technologies
- Nový název firmy „Dell Technologies“ vejde v platnost až po dokončení transakce

- Dell Technologies zastřeší stávající portfolio značek a firem EMC a Dell

- Dell Technologies bude složena ze stávajících organizačních struktur obou firem

- Transakce se týká také firem VMware, SecureWorks, Pivotal, Virtustream a RSA, které by si však měly ponechat jakožto samostatně fungující jednotky dosavadní strukturu vedení

- „Dell EMC“ bude značkou pro přímo prodávané produkty a řešení firemní klientele a úřadům

- „Dell“ bude značkou pro maloobchodní klientelu, podnikovou klientelu a instituce

- Firma nyní pracuje také na novém vizuálu loga, které odhalí po dokončení transakce

- Dell od sloučení očekává prolnutí zákazníků, které firmy v různých segmentech mají

- Akvizice EMC vytvoří největší integrovanou a soukromě ovládanou firmu na IT trhu