Ebeni přivezou na zámek Chlebíčky

V zámecké zahradě potěší příští čtvrtek chuťové buňky diváků známé rodinné trio. V sedm hodin večer představí své hudební menu.

Kladenské publikum uslyší od formace nazvané Bratři Ebenové zejména písně z posledního alba Chlebíčky. Skupina ho natočila před dvěma lety. Na aranžmá dvanácti skladeb z dílny Marka, se podíleli i další dva Ebeni, Kryštof a David.

Bratrskou kapelu tvoří ještě baskytarista Jiří Veselý, bubeník Jiří Zelenka, kytarista Pavel Skála a jazzový kontrabasista Jaromír Honzák.

V této větší sestavě jede skupina do Kladna počtvrté. „Jinak jsme tam s bratry hráli alespoň desetkrát. Na město vzpomínám rád. Vždyť z něj pochází moje žena Markéta, takže jsem se do Kladna kvůli ní něco najezdil. A později jsme skoro každý víkend navštěvovali její prarodiče, kteří měli domeček na Výhybce. No, a také jsem byl čtyři roky v kladenském divadle, a to byla zkušenost k nezaplacení,“ vzpomíná Marek Eben.

Když přijde řeč na název posledního alba, herec, moderátor a hudební skladatel v jedné osobě říká, že pokud na chlebíčky dostane chuť, dává přednost vajíčkovým.

„Mám je v oblibě, i když se tak špatně jí. Jaké chlebíčky naservírujeme publiku jako přídavek? Neprozradím, nechte se překvapit,“ zve na koncert prostřední z bratří Ebenů.