Exkluzivně: Dopravní podnik chystá další velké tramvajové uzavírky

Sotva začaly velké tramvajové uzavírky v Plzeňské ulici a v okolí Národní třídy, už je téměř jisté, že cestující čekají na podzim další omezení.

Týdeníku Sedmička zjistil, že dopravní podnik chystá opravy rozbitých tratí i na jiných frekventovaných trasách.

Dělníci v listopadu zhruba na dva týdny uzavřou pro soupravy ulici U Výstaviště a také trasu mezi Štěfánikovým a Čechovým mostem.

V září pak déle než měsíc nepojedou tramvaje po trase vedoucí z Karlova náměstí přes Moráň do zastávky Albertov. Dopravní podnik tam postaví zcela novou trať.

„Vyměníme staré panely za betonovou desku, čímž ulevíme okolí od hluku. Objeví se tam i nové sloupy a troleje,“ uvedl vedoucí Dopravní cesty Tramvaje Jan Šurovský.

Všechny plánované uzavírky musejí ještě projednat a schválit například zástupci dotčených městských částí a magistrátu.

Havarijní Výstaviště

Plánované rekonstrukce u Výstaviště a nábřeží tak dlouho trvat nebudou. Dělníci tam budou zhruba dva týdny napravovat havarijní stav trati, po níž jezdí hned pět denních linek.

„Trať mezi zastávkou Výstaviště a ulicí Partyzýnská určitě patří mezi top 10 největších hrůz,“ míní Šurovský.

Měnit se tam budou koleje a nejpoškozenější panely. Takto opravená trať by měla bez dalších zásahů vydržet sedm až deset let.

Uzavřené nábřeží

Tramvaje v listopadu neprojedou ani na nábřeží mezi Štěfánikovým a Čechovým mostem, kudy v současné době jezdí linky, které musejí své tradiční trasy kvůli výstavbě tunelu Blanka na Letné.

V říjnu už se ale soupravy na Letnou vrátí, a bude tak možné nábřeží uzavřít.