Exkluzivně: Přeparkujte, jede Obama. Víme, kde nesmíte stát

Návštěva prezidentů Baracka Obamy a Dmitrije Medveděva v české metropoli bude pro Pražany znamenat řadu omezení. Někteří budou muset například na několik dnů přeparkovat svá auta. Týdeníku Sedmička se podařilo zjistit, kterých ulic se to týká a kdy v nich nebude smět nikdo parkovat.

Podle očekávání se opatření dotknou příjezdových tras k Pražskému hradu a ulic v jeho okolí.

V poledne 7. dubna se pro stání uzavře Evropská třída. Dále pak ulice Keplerova, U Brusnice, Pevnostní, Gymnasijní, Mariánské hradby, Jelení a Pohořelec.

Opatření mají skončit 9. dubna ve tři odpoledne. Informace o těchto omezeních potvrdil Sedmičce i dobře informovaný zdroj z pražského magistrátu.

V místech, kterými budou projíždět prezidentské delegace, totiž nesmějí stát žádná auta, která by mohla představovat potenciální teroristické nebezpečí.

Raději se vyhnout centru

Policie radí řidičům, aby se v době návštěvy amerického a ruského prezidenta raději úplně vyhnuli centru města a okolí Hradu.

„Dopravní omezení by měla být podobná jako u předchozích významných návštěv. Určitě ale nebudou menší,“ říká ředitel pražské dopravní policie Pavel Švrčula.

Podle Švrčuly zatím není jisté, kudy kolony s delegacemi budou projíždět, a proto musejí policisté počítat s různými variantami. V takových místech bude dočasně zastavený provoz.

„Ale nepočítáme s tím, že bychom třeba Evropskou třídu uzavřeli po celou dobu návštěvy,“ říká ředitel Švrčula.