Exkluzivně: U polikliniky bude parkovací dům

V Berouně vznikne asi čtyři sta nových parkovacích míst. Využívat je budou pacienti Medicentra, obyvatelé sídliště i návštěvníci náměstí.

Problémy s parkováním jsou v Berouně na denním pořádku a nejhorší situace je v centru města. Soukromý investor chce na místě současného parkoviště vedle polikliniky postavit parkovací dům.

„Měl by sloužil obyvatelům sídliště u Tiby, ale také lidem z Prahy a okolí i pacientům polikliniky. Právě návštěvníci Medicentra se nemusí bát, že nebudou mít kde zaparkovat. Počítáme s nimi a cena, kterou zaplatí, bude dokonce nižší, než je ta současná,“ prohlásil ředitel společnosti Rokemont Aleš Štolcbart, který ve městě vlastní dva činžovní domy a stojí za záměrem vybudovat nová parkovací místa. „Dům by měl mít čtyři nadzemní podlaží a zhruba čtyři stovky parkovacích stání. Město se k tomu staví pozitivně, protože jsme si vědomi chybějících parkovacích míst v centru,“ komentoval návrh investora starosta Berouna Tomáš Havel s tím, že v budoucnu by se měly vyřešit i problémy s parkováním v okrajových částech města.

Parkovací dům nebude město stát ani korunu. Soukromého investora by měl vyjít asi na sedmdesát až pětaosmdesát milionů korun s tím, že stavět by se mělo začít v průběhu roku 2012.