Exkluzivně: Zoo rozjíždí novou kampaň se zvířecími „hvězdami“

Chytrá Kvída, výbojný Kawi, klidný Eberhard nebo poddajný Kama se stanou hlavními tvářemi propagujícími pražskou zoo.

Eberhard je samec želvy sloní santacruzské, a ačkoliv patří mezi nejpomalejší zvířata na světě, právě on povede novou jarní kampaň trojské zoologické zahrady.

Týdeník Sedmička získal exkluzivně finální podobu čtyř billboardů nové kampaně. Zoo za ni utratí desítky tisíc korun. Plakáty se objeví i ve světelných vitrínách.

Největší důraz však vedení zoologické zahrady klade na sérii pohlednic se zvířecími „hvězdami“. V kampani si zahraje celkem osm zvířat. Některá z nich vedení zoo ještě vybírá.

Billboardy si prohlédněte na facebookových stránkách Sedmičky

„Slogan kampaně Seznamte se! mě napadl při prvním setkání s Eberhardem. Vážně stojí za to se s ním setkat a samozřejmě nejen s ním,“ řekl Sedmičce ředitel trojské zoologické zahrady Miroslav Bobek

Jeho celé jméno zní Eberhard von Leipziger Hauptbahnof, je mu šedesát let a váží dva a půl metráku. I přes pokročilý věk mu jeho dobrodinci, kteří ho přezdívají Klidná síla, právě shánějí první partnerku. Před sebou má totiž ještě plných sto let aktivního života.

„Když si jej chce někdo poprvé pohladit, zafuní a schová se do krunýře, když však důvěru získá, nechává se drbat na krku se slastně přivřenýma očima,“ říká kurátor plazů pražské zoo Petr Velenský.

Podrobnosti o nové kampani pražské zoo si přečtěte v zítřejším vydání týdeníku Sedmička