Fanoušek zadluženého klubu musel vrátit dres hozený do hlediště

Fotbalový míč, ilustrační foto

Fotbalový míč, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Věrný fanoušek anglického fotbalového klubu Truro City se kvůli špatné ekonomické situaci týmu vzdal cenného suvenýru. Vyslyšel žádost, aby vrátil brankářský dres hozený do hlediště - na nový totiž zadlužený klub ze šesté nejvyšší soutěže neměl peníze.

Brian Thompson byl jedním z tří desítek fanoušků, kteří cestovali na zápas Trura do Maidenheadu. V tomto utkání se s klubem loučil dlouholetý brankář Tim Sandercombe, jenž si po závěrečném hvizdu naposledy svlékl dres a hodil ho hrstce příznivců do hlediště.

Tím šťastným, který po prohře 0:8 dres svého oblíbence chytil, byl právě Thompson. Vzal si ho s sebou domů, ale těšil se ze z něj pouze dva dny.

„Protože je klub v problémech, nemůžeme si nyní dovolit koupit další dres. Pokud je to možné, prosíme fanouška, aby dres vrátil do klubu co nejdřív, abychom stihli zápas s Bromley, tuto sobotu,“ nechal se slyšet trenér klubu Lee Hodges.

Fanoušek zoufalou prosbu trenéra, aby dres vrátil, vyslyšel. Jinak by totiž Sandercombeův nástupce neměl v čem odchytat příští utkání.

Truro City má dluhy ve výši 700 tisíc liber (21 milionů korun) a kvůli přechodu pod nucenou správu přišel o deset bodů do tabulky.