Fanoušky povezou na čtvrtfinále vlaky Karel Poborský a Miroslav Kadlec

České dráhy

České dráhy

České dráhy využívají postupu českých fotbalistů ze skupiny k další propagaci drážní dopravy. Po zvláštních vlacích pro hráče a příznivce do Vratislavi vypraví podnik i dva vlaky na varšavské čtvrtfinále. České dráhy dnes zveřejnily jízdní řád mimořádných spojů, vlak z Čech přitom ponese název Karel Poborský, souprava z Moravy pojede pod názvem Miroslav Kadlec.

Oba známí fotbalisté získali před 16 lety na anglickém Euru stříbrné medaile, Karel Poborský přitom legendárním lobem zajistil postup do semifinále přes Portugalsko. To bude českým fotbalistům stát v cestě za medailí i ve čtvrtek. Miroslav Kadlec zase vedl mužstvo jako kapitán. Poborský vyjede z pražského hlaváku zítra v 6:20, do Varšavy dorazí před 17. hodinou. Zpátky pojede po zápase v 1:50 v noci. Kadlec zahájí cestu v Brně v osm ránu, do varšavy přijede v půl páté odpoledne. Nazpět se vydá v 1:20.

„Na jménech jsme se dohodli s fotbalovou asociací, jde hlavně o to vzdát hold legendám českého nebo československého fotbalu,“ řekl mluvčí drah Radek Joklík. Fotbalová jména měly i první vlaky na skupinu do Vratislavi. Fanoušky vezly vlaky Antonín Panenka, Ladislav Vízek, Jan Berger, Zdeněk Nehoda a Pavel Nedvěd, reprezentanty pak Josef Masopust.

Cena zpáteční jízdenky s místenkou je z Prahy do Varšavy 1290 Kč, z Brna 1190 Kč a z Ostravy 990 Kč. „Zvláštní vlak z Prahy je v tuto chvíli vyprodán, fanoušci však mohou využít kapacitu několika desítek volných míst ve spoji z Brna. Pro cestu z Prahy do Ostravy na hlavní nádraží, kde si přestoupí, mohou využít pravidelné spoje ČD. Například spoj SC Pendolino, který odjíždí z pražského hlavního nádraží v 7:22 ráno,“ uvedl mluvčí ČD Radek Joklík. Před odjezdem vlaku z Prahy bude na nástupišti autogramiáda mistra Evropy z roku 1976 Karola Dobiáše.