Ferrari nečekaně odhalilo Portofino. Novinka nahradí Californii T

Ferrari Portofino

Ferrari Portofino Zdroj: Autorevue.cz

Ferrari Portofino
Ferrari Portofino
Ferrari Portofino
Ferrari Portofino
Ferrari Portofino
11
Fotogalerie

Během autosalonu ve Frankfurtu se odehraje výstavní premiéra nového nejmenšího modelu v nabídce značky se vzpínajícím se koněm ve znaku.

Ferrari se možná vrací k označování svých modelů podle obcí ve své rodné zemi, podobně jako to dělá třeba Seat. Nasvědčuje tomu prozatím jméno novinky pro frankfurtský autosalon - Portofino. Portofino je (pro ty méně znalé italského zeměpisu, romantický přístav nedaleko Janova na Ligurské riviéře).

Tento vůz v modelové řadě značky nahrazuje ten nejmenší, tedy Californii T. Automobil bude nadále pohánět osmiválec se zdvihovým objemem válců, ale Ferrari se dalo slyšet, že agregát notně přepracovalo. Nové jsou například písty, ojnice, systém sání nebo software řídící jednotky.

Maximální výkon tohoto stroje dosahuje úrovně 441 kW, maximální točivý moment je 760 Nm. Z klidu na stokilometrovou rychlost se portofino rozjede během 3,5 sekundy a zrychlování by se nemělo zastavit dříve než na hranici 320 kilometrů v hodině. Pokud vás u supersportu zajímá spotřeba, pak vězte, že její papírová hodnota je 10,5 litru.

Rozložení hmotnosti je 46:54 ve prospěch zadní nápravy. Podvozek je tvořený komponenty vyrobenými výhradně z hliníku, což má nepochybně přispět k lepší obratnosti auta.

Střecha tohoto 4586 milimetrů dlouhého vozu zůstala pevná, skládací. Interiér se inspiroval většími sourozenci. A tak zde třeba nalezneme i dotykový displej s úhlopříčkou 10,2 palce.