Festival dokumentů dal o sobě vědět

Čtrnáctý ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů bud zabarvený domodra. Z

Jihlavský festival dokumentů začne až 26. října, ale ředitel festivalu Marek Hovorka už představil plakát výtvarníka Juraje Horvátha, který letošnímu filmovému svátku vtiskne grafickou podobu. V srpnu se má
v ulicích města objevit festivalový trolejbus, který s plakátem bude ladit.

Hovorka zároveň nastínil několik změn pro letošek. „Kinosály na minulém ročníku nestačily, řada diváků se nedostala na filmy, které chtěli vidět. Proto zvětšíme kapacitu a na podzim změníme dům kultury v jedno veliké kino. Kromě hlavního sálu se bude nově promítat i v sálu společenském,“ uvedl Hovorka s tím, že zázemí festivalu včetně informačního a tiskového centra se přesune do budovy Oblastní galerie Vysočiny na Komenského ulici. Vyhlásil také soutěž s heslem „Vylep, vyfoť, vyhraj“.

Lidé si mohou na velkých kulturních akcích v průběhu léta plakáty brát a vylepovat je na veřejných místech. Fotku vylepeného plakátu pak mohou posílat na adresu office@dokument-festival.cz. Až do 10. října budou organizátoři každou neděli vybírat jednoho fotografa-lepiče, který vyhraje volnou akreditaci na celý festival. Po domluvě přes email je možné předání plakátu i v jihlavské nebo pražské kanceláři festivalu.